SLUČAJ TRUDNE MIRELE DOBIJA EPILOG: Hrvati ne žele da urade abortus, Slovenci hoće

J. KERBLER, od stalnog dopisnika “Novosti” - ZAGREB

10. 05. 2022. u 16:54

SLUČAJ trudnice Mirele Čavajde iz Zagreba, koja poslednjih dana izaziva niz reakcija u Hrvatskoj, biće najverovatnije rešen u Sloveniji.

СЛУЧАЈ ТРУДНЕ МИРЕЛЕ ДОБИЈА ЕПИЛОГ: Хрвати не желе да ураде абортус, Словенци хоће

Foto: Fejsbuk/ Mirela Čavajda

Naime, zagrebački lekari su na rutinskom pregledu u 28. nedelji trudnoće otkrili tešku deformaciju kod fetusa trudnice. Nažalost reč je o agresivnom tumoru na mozgu, koji se velikom brzinom širi. Međutim, abortus koji je trudnica tražila niko nije želeo da uradi, sa argumentom da to u Hrvatskoj nije dozvoljeno u tako visokoj trudnoći.

Slovenački lekari odmah su poručili da kod njih nema problema da Mirela Čavajda uradi abortus, ali da to košta 5.000 evra. Slovenačka komisija na osnovu medicinske dokumentacije iz Zagreba odobrila je abortus zbog teške bolesti deteta, a sada se čeka i drugostepensko rešenje komisije najveće hrvatske bolnice, KBC Rebro u Zagrebu.

Posle tekstova na društvenim mrežama već je prikupljeno više od 30.000 evra za Mirelu Čavajdu, a najavila je i niz tužbi protiv zagrebačkih lekara iz četiri bolnice koji su se pozivali na Prigovor savesti, koji im omogućava da ne rade abortuse.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)