POSLE SKANDALA U VRHOVNOM SUDU SAD: Oglasio se Antonio Gutereš - Reproduktivna prava i zdravlje žena osnov za jednakost

Tanjug

03. 05. 2022. u 23:28

GENERALNI sekretar UN-a Antonio Gutereš smatra da su seksualno i reproduktivno zdravlje i prava, osnova "za život izbora, osnaživanje i jednakost za žene i devojčice u svetu.

ПОСЛЕ СКАНДАЛА У ВРХОВНОМ СУДУ САД: Огласио се Антонио Гутереш - Репродуктивна права и здравље жена основ за једнакост

Foto:; EPA

Ovo je saopštio je danas portparol UN Farhan Hak, nakon što je u javnost izasao nacrt pravne odluke kojom bi SAD mogle da ukinu pravo na abortus, prenosi Rojters.

On je odbio da direktno komentariše predlog odluke Vrhovnog suda SAD, ali je rekao da je Gutereš u više navrata izrazio zabrinutost zbog "globalnog unazađivanja" ženskih prava, uključujući reproduktivna prava i osnovne zdravstvene usluge, navodi britanska agencija.

Vrhovni sud SAD potvrdio je danas autentičnost nacrta presude kojom se poništava odluka Ro protiv Vejda iz 1973. kojom je legalizovan abortus u celoj zemlji, ali je saopštio da to ne predstavlja konačnu odluku koja treba da bude doneta do kraja juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

NIŠTA OD SRBIJE: Otkriveno gde je Novak Đoković otišao posle Australijan opena