BEZ ODLUKE O SANKCIJAMA: Vlada Crne Gore i dalje nije jedinstvena

V. K.

01. 04. 2022. u 08:15

VLADA Crne Gore na jučerašnjoj sednici nije usvojila predlog odluke o obrazovanju koordinacionog tela za praćenje uvođenja i primene međunarodnih mera povodom krize u Ukrajini, jer tim Zdravka Krivokapića nije postigao saglasnost o ovom pitanju.

БЕЗ ОДЛУКЕ О САНКЦИЈАМА: Влада Црне Горе и даље није јединствена

Foto Z. Đurić

Premijer je insistirao da Vlada usvoji informaciju o krizi u Ukrajini, na osnovu koje bi Ministarstvo vanjskih poslova dobilo zaduženje da sprovodi odluke o sankcijama. Nezvanično, protiv ovakve odluke bili su vicepremijer Dritan Abazović, ministar policije Sergej Sekulović i šef crnogorske diplomatije Đorđe Radulović, dok je ministarka javne uprave Tamara Srzentić bila uzdržana, kao i vojna ministarka Olivera Injac.

Ministar Radulović je navodno apostrofirao da resor koji vodi ne može da sprovodi restriktivne mere koje nisu u njegovoj nadležnosti. On je zahtevao da se usvoji predlog Ministarstva vanjskih poslova o sprovođenju odluka Saveta Evrope, koju je nedavno podržala i Vladina komisija za politički sistem.

Da od uvođenja sankcija Rusiji, bar zasada, neće biti ništa, potvrdio je potpredsednik Vlade Dritan Abazović.

- Ako se bude ostalo pri onome što je stav premijera, Vlada neće doneti odluku o sankcijama Rusiji - kazao je Abazović uoči sednice, poručujući da Krivokapić insistira na formiranju koordinacionog tela za sprovođenje sankcija, iako one nisu još uvedene.

Vicepremijer je naglasio i da Vlada nedopustivo kasni u potezima, što je, kako je rekao, "međunarodno blamiranje države".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?