JEZIV PRIZOR U HRVATSKOJ: Požar besni kod Omiša, bura ruši stabla i prevrće kamione, ima i poginulih (VIDEO)

Novosti onlajn

11. 01. 2022. u 13:08

BURA i dalje otežava gašenje požara kod Omiša, a tokom noći je prevrnula i kamion sa magistrale, kad je poginuo vozač. U Šibeniku je bura srušila nekoliko stabala na automobile, a urušila se i kuća u selu Kričina, prenosi 24sata.hr.

ЈЕЗИВ ПРИЗОР У ХРВАТСКОЈ: Пожар бесни код Омиша, бура руши стабла и преврће камионе, има и погинулих (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub

Jaka orkanska bura počela je da stvara brojne probleme još u ponedeljak, a kako javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), ona neće jenjavati ni idućih dana. Vatrogasci i dalje pokušavaju da ugase požar koji je buknuo kod Lokve Rogoznice kraj Omiša u ponedeljak nešto nakon 21 sat, navodi portal.

- Situacija na terenu je dosta teška, budući da jak orkanski vetar otežava gašenje požara - kazao je glavni vatrogasni zapovednik Slavko Tucaković, te dodao kako nema ugroženih objekata.

- Požar smo okružili, ali dešavalo nam se da bi se vatra nakon sat ili dva ponovo aktivirala. Borimo se, širimo i raspoređujemo snage po terenu. Srećom, suzbijamo ga. Sinoć je čak vatra bila oko kuća, ali smo je suzbili. Odradili smo sinoć lavovski deo posla jer nam je orkanski vetar otežavao gašenje - poručio je zapovednik DVD Omiš Višeslav Pešić.

U međuvremenu je objavljen i dramatičan snimak vatrogasaca koji su vozilom stigli pravo u vatreni obruč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)