BAKIR IZETBEGOVIĆ DA SHVATI: Vreme turskog zuluma u BiH davno prošlo

Novosti online

25. 12. 2021. u 13:45

ZAMENIK predsednika Ujedinjene Srpske Siniša Vidović poručio je da je vreme turskog zuluma u BiH davno prošlo i da to treba da shvati i lider SDA Bakir Izetbegović i oni koji ne prestaju da prete Srpskoj i njenom rukovodstvu, pokušavajući da ih predstave kao avanturiste i one koji hoće da se otcepe.

БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ ДА СХВАТИ: Време турског зулума у БиХ давно прошло

Foto: EPA

- To nije tačno. Mi se samo držimo slova zakona i Dejtonskog sporazuma. Pod pritiskom smo Suda i Tužilaštva BiH, a Izetbegović čak javno preti Ustavnim sudom BiH, koji je postao servis u njegovim rukama, ali neće uspeti - rekao je Vidović za televiziju "Pink".

Komentarišući izjavu Izetbegovića da će pozvati islamski svet u pomoć, Vidović je rekao da su islamski ratnici već u BiH i da uglavnom žive u nekoj vrsti kalifata na rubnim delovima Republike Srpske.

- Nema on šta da ih dovodi. Oni su već tamo. U selo Maoča ni policija ne sme da uđe. Alija Izetbegović je 1993. godine postrojio jedinicu `El mudžahedin` - podsetio je on.

Vidović je ukazao da će nakon pokušaja da svi Srbi u BiH budu predstavljeni kao ratni zločinci sada uslediti pokušaj da budu kriminalizovani i predstavljeni kao lopovi.

On je naveo da je zanimljivo da specijalni izaslanik Stejt departmenta zadužen za kriminal i korupciju na Balkanu dolazi 20. aprila 2022. godine u Zagreb.

- Po mom mišljenju, pošto je Haški tribunal izgubio na značaju i Srbi su najviše osuđeni, sad će pokušati da ih naprave lopovima. Sama činjenica da će njihov servis biti Ministarstvo pravde Hrvatske znači da će pritisak na Srbe biti najveći - smatra Vidović.

Književnik Dragoslav Bokan ukazao je da su napadima na Srpsku i Srbiju zapadnjaci krenuli u "marš na Moskvu", te da su, u stvari, oni sami stvorili koncept "srpski svet".

- Oni su ujedinili Srbe jer su im nabacili nepravedno krivicu. Srbe mržnja neprijatelja ujedinjuje jer kada oni udaraju na (srpskog člana Predsedništva BiH Milorada) Dodika, reaguje Srbija, kada udare na (lidera Nove srpske demokratije) Andriju Mandića u Crnoj Gori to se preliva na Srbiju i Banjaluku. Pritisci će se nastaviti, ali i naš otpor - poručio je Bokan.

(SRNA)

BONUS VIDEO: Darko Šarić u marici stigao na Dedinje

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)