ŽELI SAMO DA IZGLEDA KAO VRŠNJACI: Dečaku (10) iz Bihaća potrebna i druga operacija očnih kapaka

Novosti online

03. 12. 2021. u 23:30

Naila Jakupovića, 10-godišnjeg dečaka iz Bihaća, od rođenja prate problemi s očnim kapcima, koji su spušteni i ograničavaju njegov vid, a kako bi se izveo operativni zahvat u Beogradu neophodno je prikupiti novčana sredstva.

ЖЕЛИ САМО ДА ИЗГЛЕДА КАО ВРШЊАЦИ: Дечаку (10) из Бихаћа потребна и друга операција очних капака

Foto: Printskrin

Dečakova majka Anela rekla je kako je on u bolnici “Sveti vid” u Beogradu pre dve godine podvrgnut operaciji i da su hirurzi tada operisali umrtvljeni očni živac i dečaku proširili zenice, a sve je rezultiralo poboljšanjem njegovog vidnog polja.

– Nail kaže kako od tada mnogo bolje vidi, jer je ranije imao izuzetno ograničeno vidno polje. Sada treba uraditi podizanje očnih kapaka i estetski zahvat – kaže dečakova majka.

Prema njenim rečima, prva operacija je koštala oko 6.000 maraka i takođe je plaćena zahvaljujući novčanim sredstvima koja su prikupljena u humanitarnoj akciji.

Inače, javnost je o sudbini ovog dečaka saznala pre nekoliko godina, kada je gostovao u nekoliko televizijskih emisija i oduševio svojom inteligencijom.

Nailovi roditelji su nezaposleni

Prilikom kontrole napisao čak i jednu kaznu, a pojedinim vozačima je progledao kroz prste uz upozorenje da povedu više računa o svojoj opremi. Kazao je tada da bi jednog dana, od svega najviše, želeo biti policajac. Njegovu želju da, bar na jedan dan, bude policajac ispunili su pripadnici Uprave policije USK. Doneli su mu policijsko odelo i opremu i krenuli na radni zadatak. 

Izašao je Nail na teren, zaustavio nekoliko vozila, proverio imaju li zimsku opremu, ali i ispisao jednu kaznu za neposedovanje zimskih guma. Nail nije imao milosti. Vozaču je prigovorio zbog starosti automobila, loših guma i neposedovanja zimske opreme. Nakon što je obavio deo dnevnog zadatka s predstavnicima Uprave policije, zaputio se u Upravu policije, gde je predao izveštaj.

Inače, problemi s očnim kapcima muče dečaka od rođenja, a njegova najveća želja je da izgleda poput ostalih vršnjaka, što je moguće samo ukoliko se podvrgne operativnom zahvatu. Nailovi roditelji su nezaposleni i jedva sastavljaju kraj s krajem, a pored Naila imaju još dvoje dece.

Svi koji žele pomoći dečakovo lečenje više informacija mogu dobiti od njegove majke na telefon 062 563 212, prenosi Avaz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN PLANINA: Ključna uloga krovova sveta