“PALO” 15 KG HEROINA! Velika akcije tužilaštva BiH sa Hrvatima i Nemcima

V. Mitrić

16. 10. 2021. u 18:05

NA lokacijama u Dalmaciji i Istri, zaplenjena j oko 15 kilograma heroina i kilogram amfetamina, koja ne ilegalnom narko-tržištu dostiže cenu od više od pola miliona KM,a zaplenjena je i veća količina evram, rekao nam je Boris Grubešić,portparol Tužilaštva BiH.

“ПАЛО” 15 КГ ХЕРОИНА! Велика акције тужилаштва БиХ са Хрватима и Немцима

Foto Ilustracija

Akcija je sprovedena u okviru međunarodne operacije koju sa partnerskim institucijama iz Hrvatske i Nemačke, vodi Tužiteljstvo BiH, protiv osoba koje se sumnjiče za međunarodno krijumčarenje velike količine teških opojnih droga (heroin), pranje novca i ulaganje u kupnje vikendica i nekretnina u BiH i regionu.

-Srovedene aktivnosti nastavak su rada na predmetu međunarodne saradnje protiv osumnjičenog državljanina Bosne i Hercegovine, koji je pod istragom duži vremenski period, a osumnjičen je da je u više navrata počinio krijumčarenje većih količina opojne droge “heroin” iz BiH prema Hrvatskoj i dalje prema zemljama EU, a koji je uhapšen 13. oktobra na području Hrvatske, gde je dokumentovano činjenje krivičnog dela, a na području BiH su pretresene osobe blisko povezane sa osumnjičenim -objašnjava Grubešić. 

Nadalje, u okviru financijske istrage, obavljaju se pretresi i evidentiranje tokova novca, za koji se sumnja da je koriš en za kupovinu više vikendica i nekretnina na području BiH i susednih zemalja. 

Akcija je rezultat dugotrajne istrage Tužilaštvaa BiH i partnerskih institucija i agencija Republike Hrvatske i SR Nemačke, u cilju razbijanja lanca krijumčarenja velikih količina teških opojnih droga.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna