POLICIJA DISTRIKTA PROTIV KORUPCIJE: Brčanska Policija provodi antikoruptivnu akciju „Sistem“

E. V. N.

30. 09. 2021. u 20:10

VIŠEMESEČNE istražne aktivnosti u okviru operativne akcije kodnog naziva „Sistem“ Policija Brčko distrikta BiH je, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, a po Naredbama Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, okončala danas pretresom poslovnih prostorija Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH i lišavanjem slobode osumnjičenih lica sa inicijalima I.D.(74) , A.I (47) i B.D. (39) svi iz Brčkog.

ПОЛИЦИЈА ДИСТРИКТА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Брчанска Полиција проводи антикоруптивну акцију „Систем“

Foto M. D.

Oni se sumnjiče za krivična dela protiv službene i druge odgovornosti u vezi procedura kod javnog konkursa za zapošljavanje u Zavodu za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH, saopšteno je iz brčanske Policije.

Navedene aktivnosti na suzbijanju korupcije sprovoedene su uz podršku Obavještajno bezbednosne agencije Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Osumnjičeni I.D. i B.D. su visokopozicionirani službenici Zavoda dok je A.I. zaposlenik JP „Putevi Brčko“ i predsednik je Nadzornog odbora Zavoda.

Osumnjičeni će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom delu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ biti predati u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta BiH, te s tim u vezi Policija neće izdavati dodatna saopštenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori