VLADA DONELA ODLUKU: Severna Makedonija privremeno prima 450 izbeglica iz Avganistana

Tanjug

17. 08. 2021. u 21:50

SEVERNA Makedonija će do kraja nedelje privremeno primiti 450 Avganistanaca koji beže iz svoje zemlje i traže vize za ulazak u SAD, saopštila je danas vlada u Skoplju.

ВЛАДА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Северна Македонија привремено прима 450 избеглица из Авганистана

Foto: Tanjug/AP Photo

Severna Makedonija je treća država zapadnog Balkana, zajedno sa Albanijom i tzv. Kosovom, koja je odobrila zahtev administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena za privremeni prijem izbeglica iz Avganistana, prenosi Rojters.

-Avganistanci koji dolaze u Severnu Makedoniju sa svojim porodicama bili su saradnici "u humanitarnim i mirovnim misijama, aktivisti organizacija za zaštitu ljudskih prava, novinari, prevodioci, studenti i stipendisti, navodi se u saopštenju makedonske vlade i dodaje da se očekuje da će većina iz grupe od 450 stići do kraja nedelje.

U saopštenju se navodi i da će zvanično Skoplje takođe prihvatiti Avganistance koji su tokom poslednjih 20 godina sarađivali sa NATO snagama, uključujući i pripadnike vojske Severne Makedonije, u periodu od 2002. do 2008. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)