TALIBANI SU AMERIČKA PREVARA! Kadirov o situaciji u Avganistanu - "Pripremamo se za najgore"

Novosti online

17. 08. 2021. u 20:46

ZAUZIMANjE Avganistana od strane talibana je "još jedna američka prevara usmerena protiv muslimana", rekao je Ramzan Kadirov, predsednik ruske federalne republike Čečenije, koji je istakao da je avganistanski militantni pokret pod kontrolom Vašingtona.

ТАЛИБАНИ СУ АМЕРИЧКА ПРЕВАРА! Кадиров о ситуацији у Авганистану - Припремамо се за најгоре

Foto: AP Photo/Musa Sadulayev, file/AP Photo/Rahmat Gul

- Amerika je smislila još jednu prevaru protiv muslimana. Rekli su da nikada neće izaći iz Avganistana, a sada su napustili sve i pobegli. Zamislite, tamo ljudi ginu već decenijama. Pre pet godina broj mrtvih civila je bio dva miliona - naveo je Kadirov.

On tvrdi da su talibani američki projekat, i da niko ne treba da im veruje. Kadirov je podsetio da je Bin Ladena, bivšeg vođu Al-Kaide, finansirao Vašington tokom sovjetske intervencije u Avganistanu.

- Mi i naši saveznički narodi moramo da ojačamo granice, i da se pripremimo za najgore - nastavio je Kadirov, misleći na Uzbeke, Tadžike, Kirgize i Turkmene.

- Za nas to nije problem. Zaustavićemo svakoga ko ugrozi našu državu, naš suverenitet i naš narod - rekao je on.

Kadirov, koji je vatreni musliman, redovno je u javnim nastupima govorio protiv terorističkih organizacija, poput Islamske države i Talibana.

Podsetimo, situacija u Avganistanu pogoršala se poslednjih nedelja nakon što je počela ofanziva talibana na velike gradove.

Talibani su u nedelju preuzeli kontrolu nad svim graničnim prelazima. Tokom dana militanti su ušli u Kabul i preuzeli kontrolu nad predsedničkom palatom. Istovremeno, avganistanski predsednik Ašraf Gani napustio je zemlju kako bi, prema njegovim rečima, "sprečio krvoproliće"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024