U SKOPLJU PROTEST PROTIV NOVIH MERA: Demonstranti palili zaštitne maske, traže ostavku Vlade

Tanjug

15. 08. 2021. u 23:33

U SKOPLjU je večeras održan miran protest protiv novih mera za suzbijanje korona virusa, na kojem su demonstranti palili zaštitne maske i tražili ostavku premijera Zorana Zaeva, ministra zdravlja Venka Filipčeta i cele vlade.

У СКОПЉУ ПРОТЕСТ ПРОТИВ НОВИХ МЕРА: Демонстранти палили заштитне маске, траже оставку Владе

Foto: Piksabej

Učesnici protesta, među kojima su bili vlasnici ugostiteljskih objekata i oni koji smatraju da su građnai koji ne žele da se vakcinišu diskriminisani, nosili su transparente sa porukama: „Moje telo - Božije vlasništvo“, „Moje telo je moj izbor“, " Zaštitite planetu, uklonite elitu","Zaustavite prinudnu vakcinaciju ","Vratite mi slobodu, srušićemo vaš režim".

Protest je počeo ispred zgrade parlamenta, a nastavljen ispred zgrade Vlade Severne Makedonije, preneli su makedonski mediji.

U toj zemlji, prema odluci vlade u Skoplju, od sutra će za ulaz u ugostiteljske objekte, na koncerte ili sprotske dogadaje biti obavezna potvrda o vakcinaciji ili o preležanom kovidu-19.

Pored odlaska u kafiće, restorane ili noćne klubove, kovid sertifikat će biti neophodan i za sve vrste proslava, koje se mogu organizovati samo na otvorenom kao i za koncerte, seminare, konferencije, kulturne i sportske događaje.

Rad nocnih klubova, diskoteka, barova i dalje je ogranicen na 50 odsto kapaciteta otvorenih delova i mogu da prime najviše 1.000 posetilaca, uz poštovanje postojecih antikovid protokola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!