BRAZILCI GRADE NOVU OGROMNU SKULPTURU HRISTA: Sa 43 metra biće treći po visini u svetu

J.Ž.S.

12. 04. 2021. u 11:17

Nova ogromna skulptura Hrista gradi se na jugu Brazila i biće viši od znamenitog Hrista Otkupitelja koji se uzdiže nad Riom de Ženeirom.

БРАЗИЛЦИ ГРАДЕ НОВУ ОГРОМНУ СКУЛПТУРУ ХРИСТА: Са 43 метра биће трећи по висини у свету

Foto: Vikipedija

 Kip se gradi od 2019. u gradu Enkantaduu brazilskoj saveznoj državi Rio Grande do Sul. Završetak je planiran za drugi deo ove godine, a začetnik ideje je gradonačelnik Adroaldo Koncati koji je prošlog meseca umro od posledica kovida.

Hrist Zaštitnik sa postoljem će biti visok 43 metra, a raspon ruku će mu iznositi 36 metara. Imaće unutrašnju dizalicu i vidikovac pri vrhu.

Poređenja radi, Hrist Otkupitelj je visok 38 metara, a raspon ruku mu je 28 metara i ova statua će u septembru "napuniti" 90 godina.

Enkantado, gradić sa 22.000 stanovnika, nalazi se 150 kilometara severozapadno od Porto Alegrea, glavnog grada te savezne države. Kip se podiže zbog podsticanja vere i turizma u tom području, a autori skulpture su otac i sin, Genesio i Markus Moura.     

 Cena projekta je dva miliona reala (oko 300.000 evra) i u celosti se finansira iz donacija.

Ovo će biti treći Isusov kip po visini u svetu. Prva dva su Jesus Buntu Burake u Indoneziji i kip Hrista Kralja u poljskom Sviebodzinu, koji su viši od 50 metara.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!