MASK SELI TESLU U TEKSAS: Hiljade već napustile Kaliforniju, evo šta se krije iza toga (VIDEO)

Tanjug

11. 12. 2020. u 22:15

GLAVNI izvršni direktor "Tesle" Ilon Mask saopštio je da odlazi iz Silicijumske doline i da se seli u Teksas, pridruživši se hiljadama drugih stanovnika koji su tokom pandemije kovid-19 napustili oblast zaliva San Francisko.

МАСК СЕЛИ ТЕСЛУ У ТЕКСАС: Хиљаде већ напустиле Калифорнију, ево шта се крије иза тога (ВИДЕО)

Foto EPA

Mask je rekao da se seli u Teksas jer Kalifornija gubi uticaj među investitorima pošto inovatore "uzima zdravo za gotovo", prenosi CBS.

Međutim, razlog Maskovog preseljenja mogao bi da bude i što u Teksasu nema poreza na kapitalnu dobit građana.

Inače, Maskov 18-procentni vlasnički udeo u "Tesli" vredi milijarde dolara.

Ne precizira se u koji se grad u Teksasu preseljava Mask, a nagađa se da će to verovatno biti blizu Ostina, gde "Tesla" gradi novu fabriku. Osim toga, dodaje se, u blizini posluje i druga Maskova kompanija - SpejsIKS (SpaceX).

Šef "Tesle" je rekao u razgovoru za WSJ da već mesecima radi na tom koraku.

Ranije ove godine, Mask je zapretio da će preseliti sedište i buduću proizvodnju "Tesle" iz Palo Alta u Teksas tokom prepirke sa lokalnim zvaničnicima koji su odbili njegov zahtev da dozvole rad fabrike u Fremontu za vreme ograničenja uvedenih zbog koronavirusa.

Mask je u intervjuu za WSJ uporedio sadašnji način poslovanja u Kaliforniji sa preterano samouverenim sportskim timom, koji zbog samozadovoljstva i privilegija počinje da gubi šampionate, i izrazio žaljenje što se Kalifornija, po njegovom mišljenju, ponaša samozadovoljno prema svojim inovatorima, koje uzima "zdravo za gotovo".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)