RUSI LANSIRAJU „NOJEVU BARKU“ U SVEMIR: Evo šta će biti cilj neverovatnog projekta, provešće četiri nedelje u orbiti

Novosti online

17. 10. 2020. u 19:55

„ROSKOSMOS“ namerava da 2024. godine u orbitu lansira biološki satelit „Nojeva barka“ radi ispitivanja uticaja odsustva magnetnog polja Zemlje na biološke objekte, najavio je direktor ruske kompanije Dmitrij Rogozin.

РУСИ ЛАНСИРАЈУ „НОЈЕВУ БАРКУ“ У СВЕМИР: Ево шта ће бити циљ невероватног пројекта, провешће четири недеље у орбити

Foto: Depositphotos

Maja prošle godine Rogozin je rekao da korporacija na čijem je čelu i MGU (Moskovski univerzitet) nameravaju da naprave kosmičku „Nojevu barku“ i da je lansiraju u kosmos.

Zahvaljujući tom eksperimentu naučnici očekuju da saznaju šta se dešava sa živim bićima duboko u kosmosu.

- Do sada nijedan stručnjak nije mogao da potvrdi da čovek može da preživi izvan geomagnetnog polja. Kosmički aparat "Barka" biće lansiran 2024. godine i provešće četiri nedelje u orbiti na udaljenosti do 20 hiljada kilometara - napisao je Rogozin na Tviteru.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!