IMA IH 24.679: Prsten u obliku pečurke novi rekorder po broju dijamanata (FOTO/VIDEO)

Novosti online

01. 08. 2022. u 01:11

ONIMA kojima jedan dijamant nije dovoljan, indijska kompanija „SVA Dajmonds“ ima savršen prsten za njih u obliku pečurke bukovače u kome se nalazi 24.679 dijamanata.

ИМА ИХ 24.679: Прстен у облику печурке нови рекордер по броју дијаманата (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printsѕkrin

Kompanija za proizvodnju nakita sa sedištem u Indiji oborila je Ginisov rekord tako što je u jedan prsten ugradila neverovatnih 24.679 dijamanata. Ovaj spektakularni prsten svojim dizajnom podseća na pečurku bukovaču.

- Bukovača simbolizuje besmrtnost i dugovečnost - navodi u saopštenju Abdul Gafur Anadijan, generalni direktor „SVA Dajmondsa".

Zamršena struktura prstena nastala je izlivanjem zlata u plastični kalup da bi se dobila 41 jedinstvena latica pečurke. Zatim je svaka latica ručno ukrašena prirodnim dijamantima.

Sjajni prsten težak je 340 grama, a njegova vrednost je procenjena na 95.243 dolara, navodi se u saopštenju. Tim nezavisnih gemologa verifikovao je prsten, a svetski rekord je dodeljen još u maju.

Kreacija „SVA Dajmondsa" inspirisana pečurkom ima skoro duplo veći broj dijamanata od prethodnog rekordera. Haršit Bansal je osvojio titulu 2020. sa cvetnim dizajnom ukrašenim sa 12.638 dijamanata.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna