GRADI SE NAJDUŽI PEŠAČKI MOST NA SVETU: Češki viseći prelaz biće dugačak 721 metar

Novosti online

18. 04. 2022. u 10:28

REKORDNO dug viseći most trebalo bi da se otvori na severoistoku Češke u maju, koji će planinarima omogućiti prečicu kroz oblake uz zadivljujući pogled između vrhova planine Kralicki Snežnik.

ГРАДИ СЕ НАЈДУЖИ ПЕШАЧКИ МОСТ НА СВЕТУ: Чешки висећи прелаз биће дугачак 721 метар

most

Prema češkim turističkim radnicima, Skybridge biće najduži viseći most na svetu, koji se proteže 721 metar između dva planinska grebena.

Smešten je u blizini letovališta Doln Morava i premošćuje dolinu Mlynickeu dolina visine od 95 metara. Svečano otvaranje mosta planirano je za 9. maja, koji je izgrađen u blizini vidikovca Skywalka, 55 metara visoke platforme sa koje se može spustiti toboganom 100 metara.

Odmaralište za zimske sportove i planinarenje Doln Morava nalazi se oko 200 kilometara istočno od Praga, blizu granice s Poljskom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu