ZATVORENE PLAŽE U SIDNEJU: Morski pas napao kupače

Novosti online

17. 02. 2022. u 11:52

NEKOLIKO plaža u Sidneju, uključujući najslavnije Bondi i Bronte, zatvorene su pošto je jedan kupač poginuo u napadu morskog psa, što je prva takva smrt na gradskim plažama u gotovo 60 godina.

ЗАТВОРЕНЕ ПЛАЖЕ У СИДНЕЈУ: Морски пас напао купаче

Foto: Depositphotos

Mamci za morske pse postavljeni su u blizini mesta napada, dok se dronovima ispituje da li je morski pas još uvek u tom području. Video objavljen na internetu prikazuje ga kako napada osobu na plaži Little Bay, oko 15 km južno od najvećeg australijskog grada.

- Ovo je bio potpuni šok za našu zajednicu - rekao je Dilan Parker, gradonačelnik. - Naša obala je naše dvorište i tragična smrt pod takvim užasnim okolnostima potpuno je šokantna.

Dobrotvorno kupanje u okeanu na obližnjoj plaži zakazano za nedelju otkazano je iz poštovanja prema žrtvi i porodici. Portparol Odeljenja za primarnu industriju Novog Južnog Velsa rekao je da biolozi veruju da je veliki beli pas dugačak najmanje tri metra verovatno odgovoran za napad.

Bio je to prvi smrtonosni napad morskog psa u Sidneju od 1963. godine. Vlasti su naredile ljudima da ne ulaze u vodu.

- Nekoliko ludih surfera još uvek rizikuje, ali većina nas pazi i kloni se vode dok morski psi ne odu - rekla je jedna meštanka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)