OVCE I KOZE U BORBI PROTIV KORONE: Životinje formirale špric dugačak oko 100 metara (VIDEO)

Tanjug

05. 01. 2022. u 00:16

OVCE i koze u Nemačkoj pridružile su se akciji za promociju vakcine protiv korona virusa, formirajući džinovski špric od 100 metara na poljima u Donjoj Saksoniji.

ОВЦЕ И КОЗЕ У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНЕ: Животиње формирале шприц дугачак око 100 метара (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Snimci iz vazduha nastali u ponedeljak iznad polja u Šneverdingenu, južno od Hamburga, prikazuju oko 700 ovaca i koza savršeno raspoređenih da stvore sliku od oko 100 metara dugačkog šprica, piše ''Vašington post''.

Organizator ove akcije Hanspeter Ecold, koji je na projektu radio sa lokalnim pastirima, poručio je da je cilj da se dopre do onih koji su i dalje skeptični prema vakcinaciji.

- Ovce su tako simpatične životinje, možda bi one mogle bolje da prenesu poruku - rekao je Ecold.

Ovaj neobičan potez dolazi u trenutku kada mnoge zemlje pojačavaju svoje napore za vakcinaciju stanovništva zbog izbijanja omikron soja koji je povećao broj slučajeva u Nemačkoj, ali i širom sveta, navodi vašingtonski list.

BONUS VIDEO - BERLINSKI ZID, SIMBOL 20. VEKA: Ovde se nekada ginulo, a sada ga obilaze turisti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SA ODMORA SE VRAĆATE BOLESNI I UMORNI? Lekar objasnio zašto se to dešava i kako to možete izbeći