SVI SMO MI ISTI: Humanitarna predstava u Centru za kulturu "Vlada Divljan"

B.B.

12. 05. 2023. u 13:44

U CENTRU za kulturu "Vlada Divljan" u utorak u 16. maja u 18.30 biće odigrana završna humanitrana predstava "Svi smo mi isti pod kapom nebeskom", mališana iz udruženja "Divna bajka", čiji jepokrovitelj opština "Palilula".

СВИ СМО МИ ИСТИ: Хуманитарна представа у Центру за културу Влада Дивљан

Foto: Divna bajka


Predstava, pre svega prikazuje stanje marginalnih grupa u našem društvu, istaknute su razlikei problemi manjinskih grupa sa većinskim delom populacije. Glavni likovi su inspirisani karakterima i sudbinom izbeglica, romskog naroda, dece i omladine bez roditeljskog staranja, ljudima koji imaju različite vidove hendikepa, teškoća u rastu i razvoju.
Svojom predstavom deca upućuju poruku svetu da ljudi ne prestanu da vole, saosećaju, razumeju, pomažu, pokreću akcije, podižu glas protiv diskriminacije jer, kako kažu, "toliko nas mnogo ima i toliko mnogo imamao da niko ne sme ostati sam i bespomoćan".
Oni su do sada pomagali su mališanima iz krajeva pogođenim poplavama, deci Japana koje je zadesio katastrofalni zemljotres, udruženju "Zvončica", kao i drugarima u domovima za decu bez roditeljskog staranja.
- Sva deca imaju iste potrebe da se smeju, igraju, uče, rastu, žive spokojno, ali nažalost nemaju iste uslove i mogućnosti za njihovo ostvarenje. Ne smemo zatvarati oči pred teškoćama i ograničenjima, jer samoću, siromaštvo, izbeglištvo i bolest niko nije birao - poručuju mališani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)