MEĐU ŠEST NAJBOLJIH TIMOVA: Veliki uspeh studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

B.B.

14. 04. 2023. u 14:06

STUDENTI Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu su obezbedili plasman u Regionalno finale EME CFA Research Challenge u konkurenciji više od 130 timova.

МЕЂУ ШЕСТ НАЈБОЉИХ ТИМОВА: Велики успех студената Економског факултета Универзитета у Београду

Foto. Ekonomski fakultet

Naši akademci su pokazali izuzetno znanje i retoričke sposobnosti u nadmetanju sa kolegama renomiranih fakulteta iz Italije, Švajcarske, Francuske, Norveške i Hrvatske, i tom prilikom pokazali izuzetno znanje i retoričke sposobnosti.

U timu su  Andrej Gavrić, Bogdan Petrović, Luka Forgo, Katarina Mitić i Vuk Gutović uz industrijskog mentora Anastasiju Lončarević i akademskog mentora prof. dr Dragana Lončara.

- Plasman u Regionalno finale je izuzetan uspeh, jer smo u konkurenciji više od 130 fakulteta uspeli da se plasiramo među šest najboljih. Bila je čast takmičiti se sa najprestižnijim univerzitetima Evrope, Afrike i Srednjeg Istoka. Ovo je značajno iskustvo za sve nas i velika škola, jer smo u proteklih šest meseci imali priliku mnogo da naučimo i da praktično primenimo stečena teorijska znanja'', rekao je ispred tima Gavrić.

Za postignut uspeh budući ekonomisti su posebno zahvalni svojim mentorima, profesoru dr. Draganu Lončaru i Anastasiji Lončarević, koji su ih, kako je rekao, podržavali, usmeravali i motivisali od samog početka takmičenja.

Zadatak koji su studenti pripremali tokom poslednjih nekoliko meseci je vrednovanje akcija kompanije Fintel Energija a.d. , a prvi korak je bila izrada izveštaja o procenjenoj vrednosti akcije u kojoj su formulisali svoju investicionu tezu, nakon koje su pred stručnim žirijem branili preporuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!