NOVI UDŽBENICI ZA PRVAKE I PETAKE: Nastavnici biraju nastavno štivo za naredne četiri godine

B.B.

22. 02. 2023. u 15:23

BUDUĆI prvaci i učenici petog razreda će od 1. septmebra učiti po novim udžbenicma, a knjige će birati učitelji i nastavnici.

НОВИ УЏБЕНИЦИ ЗА ПРВАКЕ И ПЕТАКЕ: Наставници бирају наставно штиво за наредне четири године

Foto N. Fifić

Iako je Ministarstvo prosvete, katalog novog nastavnog štiva, trebalo da objavi do 15. feburara, nadlećni najavljuju da će to biti učinjeno do kraja meseca. Udžbenici koji budu izabrani biće u nastavu naredne četiri goidne za te razrede, a izdanja za koja se budu opredelili koristiće se od 1. septembra, u naredne četiri školske godine.

Zakon predviđa da se udžbenici menjaju svake četiri školske godine, dok je za školsku godinu u kojoj se prvi put primenjuje novi program nastave i učenja, rok od jedne godine.

Posle toga sledi novi izbor, koji obavezuje škole da ta izdanja koriste četiri školske godine.

- Škole biraju na period od četiri godine udžbenike za prvi i peti razred osnovnog obrazovanja, u roku od 60 dana od dana kada bude objavljena nova dopuna Kataloga udžbenika za prvi i peti razred osnovnog obrazovanja - kažu u Ministarstvu prosvete. - Za predmete tehnika i tehnologija u 7. i 8. razredu i informatika i računarstvo u 8. razredu ova školska godina 2022/2023. je prva u kojoj se koriste udžbenici po novom programu, pa za narednu školsku godinu škole imaju opet pravo da biraju udžbenike za ove predmete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona