BRUCOŠI PO NOVOM PROGRAMU: Inženjer građevine za tri godine

B.B.

13. 06. 2022. u 13:39

GRAĐEVINSKI fakultet Univerziteta u Beogradu ove godine upisaće prvu generaciju budućih inženjera po programima sa tri godine za osnovne i dve godine za master akademske studije. Pored odseka Građevina i Geodezija, studenti mogu da upišu i Geoinformatiku, program koji je na raspolaganju studentima od prošle godine.

БРУЦОШИ ПО НОВОМ ПРОГРАМУ: Инжењер грађевине за три године

Foto: A. Živković

Prošlogodišnjim izmenama, uz promene nastavnih planova, način studiranja na Građevinskom dodatno se prilagođava studentima, ali i savremenim zahtevima tržišta rada.

- Studentima smo obezbedili optimalne uslove za rad kako bi uspešno stekli znanja potrebna građevinskom inženjeru - kaže prof. dr Vladan Kuzmanović, dekan Građevinskog fakultet. - Savremeni način rada i programi usklađeni sa dinamikom rada najznačajnijih srodnih evropskih fakuleteta obezbediće im visok nivo znanja i mobilnosti. Sa druge strane, rekordna potražnja za građevinskim inženjerima u Srbiji i širom sveta garantuje većini brzo zapošljavanje i dobre uslove rada.

Ove godine za upis na Građevinski fakultet predviđeno je 330 mesta na studijskom programu Građevinarstvo, 60 na Geodeziji i 30 na Geoinformatici. Od ovih 420 mesta, iz državnog budžeta školovanje će biti finansirano za ukupno 300 studenata.

Kandidati se rangiraju na osnovu uspeha iz srednje škole (40 poena) i sa prijemnog ispita iz matematike (60). Prijavljivanje i podnošenje dokumentacije za polaganje prijemnog moguće je kompletno onlajn. Sve informacije mogu se naći i na sajtu Fakulteta. Građevinski fakultet priznaje i položen prijemni ispit iz matematike na ostalim tehničkim fakultetima Univerziteta u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)