VIŠE STUDENATA IZ ZAMBIJE: Predstavnici ambasade posetitili Rektorat

B.B.

29. 04. 2022. u 15:20

UNIVERZITET u Beogradu zainteresovan je za inteviziranje saradnje sa Zambijom, prvenstveno kroz projekat "Svet u Srbiji", kako bi više studenata iz ove afričke zemlje studiralo na našem najstarijem univerzitetu.

ВИШЕ СТУДЕНАТА ИЗ ЗАМБИЈЕ: Представници амбасаде посетитили Ректорат

Foto: Univerzitet u Beogradu

Tim povodom, prorektor za nastavu UB prof. dr Dejan Filipović održao je sastanak sa predstavnicima Ambasade Zambije u Parizu, koja je na nerezidencijalnoj osnovi zadužena za  Srbiju. 

U razgovoru je dobro ocenjena dosadašnja saradnja na visokoškolskom nivou, posebno iskustva zambijskih studentata koji su kroz projekat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  "Svet u Srbiji", ostvarivali pravo na stipendije za studije na univerzitetima u Srbiji. Na sastanku su razmatrane mogućnosti za intenziviranje saradnje na akademskom nivou kroz pomenuti projekat, kao i drugi modeli razvoja saradnje i omogućavanja studentima iz Zambije upisa na studijske programe Univerziteta u Beogradu. Prorektor se susreo sa prvim sekretarima ambasade zaduženom za političke odnose i obrazovanje Brendom Paresi i Henriksom Kapaipijem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)