VAZDUHOPLOVNA DOBIJA DOM UČENIKA: Planirana izgradnja objekta u blizini škole

B.B.

12. 10. 2021. u 11:47

VAZDUHOPLOVNA akademija će dobiti dom za smeštaj učenika. Kako saznajemo, planirana je prenamena parcele u blizini škole, gde će biti izgrađen učenički dom.

ВАЗДУХОПЛОВНА ДОБИЈА ДОМ УЧЕНИКА: Планирана изградња објекта у близини школе

Foto N.Skenderija

Prema rečima Gorana Cvijovića, direktora Vazduhoplovne akademije, Vlada Srbije planira da u naredne dve godine uloži 65 miliona evra u rekonstrukciju, opremanje, izgradnju objekata za potrebe školovanja kadra u ovoj i Visokoj školi strukovnih studija vazduhoplovne akademije, koja je upisala prvu generaciju brucoša.

- U planu je i nabavka opreme - aviona, helikoptera, simulatora. Pravi se veliki vazduhoplovni centar koji će, možda, biti među dva ili tri  u Evropi - kaže Cvijović. - Trenutno su u toku radovi na rekonstrukciji zgrade gde će biti smešten simulator za "erabas 320", a u drugoj fazi biće nabavljen još jedan.

U protekle tri godine Grad  i Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu su u ovu školu uložili oko 50 miliona dinara. Trening centar škole nakon rekonstrukcije u potpunosti ispunjava sve vazduhoplovne standarde. U sklopu rekonstrukcije zamenjen je krov objekta, spoljna i unutrašnja stolarija, svi podovi, učionice i kabineti su nakon 90 godina dobili parket, rekonstruisani su mokri čvorovi i zamenjene vodovodne i kanalizacione instalacije. Urađena je nova fasada a sve učionice i kabineti su klimatizovani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024