"TRPELE" PRED PUBLIKOM: Premijera predstave u koprodukciji kraljevačkog i šabačkog pozorišta

G.Ć.

06. 05. 2021. u 11:20

POSLE nekoliko odlaganja i pomeranja zbog epidemiološke situacije, u subotu, 8. maja, na sceni kraljevačkog teatra biće izvedena premijera predstave „Trpele“ u koprodukciji Kraljevačkog i Šabačkog pozorišta.

ТРПЕЛЕ ПРЕД ПУБЛИКОМ: Премијера представе у копродукцији краљевачког и шабачког позоришта

Foto: Kraljevačko pozorište

Tekst, nastao po autentičnim ispovestima žena, žrtava nasilja, koje su ubile svoje partnere -zlostavljače, kreirali su Slobodan Skerlić i Milena Depolo, dok režiju potpisuje stalna rediteljka Kraljevačkog pozorišta Aleksandra Kovačević. Ansambl predstave čine glumice Kraljevačkog i Šabačkog pozorišta, s tim što je povređenu glumicu Biljanu Kostantinović za premijeru i nekoliko narednih repriza zamenila Jasminka Hodžić, glumica Niškog narodnog pozorišta.

- Po 246. put premijerno podižemo zavesu. Predstava „Trpele“ je dirljiva priča o ženama koje su počinile nasilje nad svojim nasilnicima i za to bile surovo kažnjene jer naš pravosaudni sistem ne prepoznaje nešto što se zove nužna odbrana ili ugrožavanje života – kaže Miodrag Dinulović, direktor Kraljevačkog pozorišta, dodajući da se predstava realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

U kreativnom timu predstave su i kompozitor Predrag Milanović, scenograf Vladan Slavković, kostimograf Stanislava Jamušakov iz Novog Sada, dizajner svetla Radomir Stamenković, autor scenskog pokreta Damjan Kecojević, kao i psihoterapeutkinja Biljana Slavković kao stručna konsultantkinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!