SARADNJA TRI SRPSKA TEATRA: Zajedničke produkcije predstava, razmena autora, umetnika i stručnjaka

V. V. S.

13. 04. 2021. u 13:42

NARODNO pozorište u Beogradu potpisalo je Protokol o dugoročnoj saradnji sa Knjaževsko-srpskim teatrom „Joakim Vujić“ iz Kragujevca i Šabačkim pozorištem, s namerom da sarađuju na istom zadatku: razvoju pozorišnog života i pozorišne umetnosti, ne zanemarujući značaj tradicionalne domaće kulturne baštine.

САРАДЊА ТРИ СРПСКА ТЕАТРА: Заједничке продукције представа, размена аутора, уметника и стручњака

FOTO: Narodno pozorište u Beogradu

Upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić Kominac potpisala je Protokol sa direktorom Knjaževsko-srpskog teatra „Joakim Vujić“ iz Kragujevca Mladenom Kneževićem i sa v.d. direktora Šabačkog pozorišta Vladimirom Vasilićem.

FOTO: Narodno pozorište u Beogradu

Protokolom je predviđeno da potpisnici sporazuma prošire i unaprede umetničku saradnju na osnovu zajedničkih interesa sa dubokim uverenjem da će na taj način biti omogućeni najbolji mogući uslovi za pozorišnu i umetničku saradnju.

Potpisnici će u okviru svojih mogućnosti organizovati recipročna gostovanja, nastojati da učestvuju u zajedničkim produkcijama predstava, razmeni autora, umetnika i drugih stručnjaka, kao i u svim drugim oblicima saradnje u pozorištu koji su od interesa za potpisnike sporazuma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave