BILJANI "NOVA NADA": Stižu nagrade i pokloni za male glumce iz "Dare iz Jasenovca"

A. V. V. - V. V.

04. 03. 2021. u 11:08

POZITIVNI odjeci filma Predraga Antonijevića "Dara iz Jasenovca" ne jenjavaju, a priča o tragediji srpskog naroda tokom Drugog svetskog rata u logoru Jasenovac, u ustaškoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, potresla je milionsko gledalište u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

БИЉАНИ НОВА НАДА: Стижу награде и поклони за мале глумце из Даре из Јасеновца

Foto promo

Publiku je posebno dirnula gluma male Biljane Čekić, koja je maestralno iznela naslovnu ulogu. Nizu pohvala koje je primila, juče se priključila i novoustanovljena nagrada "Nova nada" koju joj je dodelio Nacionalni festival dečjeg video-klipa KIDIKEM, za izuzetna ostvarenja dece i mladih u filmskoj umetnosti.

Jednaku pažnju javnosti privukla su i trojica trogodišnjaka iz Herceg Novog, braća Jakov, Simon i Luka Šaranović, koji su tumačili lik malog Bude i odmah osvojili srca publike.

DRUŽENjE Šaranovići sa čelnicima Herceg Novog, Foto V. V.

Oni su juče bili gosti predsednika Herceg Novog Stevana Katića i njegovih saradnika, predsednika lokalnog parlamenta Nikole Samardžića, potpredsednice Opštine Vesne Samardžić i šefice Kabineta predsednika Dragane Stanišić.

Marija Šaranović, majka glumačke trojke, zahvalila je na prijemu koji ju je, kako je rekla, prijatno iznenadio, a predsednik Katić istakao je zadovoljstvo zbog susreta sa malim glumačkim zvezdama na čiji su angažman u filmu "Dara iz Jasenovca" građani Herceg Novog ponosni. Uz želju da, ako to bude njihov izbor, izrastu u prave filmske zvezde, mališanima su uručeni i prigodni pokloni.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere