BILJANI "NOVA NADA": Stižu nagrade i pokloni za male glumce iz "Dare iz Jasenovca"

A. V. V. - V. V.

04. 03. 2021. u 11:08

БИЉАНИ НОВА НАДА: Стижу награде и поклони за мале глумце из Даре из Јасеновца

Foto promo

POZITIVNI odjeci filma Predraga Antonijevića "Dara iz Jasenovca" ne jenjavaju, a priča o tragediji srpskog naroda tokom Drugog svetskog rata u logoru Jasenovac, u ustaškoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, potresla je milionsko gledalište u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Publiku je posebno dirnula gluma male Biljane Čekić, koja je maestralno iznela naslovnu ulogu. Nizu pohvala koje je primila, juče se priključila i novoustanovljena nagrada "Nova nada" koju joj je dodelio Nacionalni festival dečjeg video-klipa KIDIKEM, za izuzetna ostvarenja dece i mladih u filmskoj umetnosti.

Jednaku pažnju javnosti privukla su i trojica trogodišnjaka iz Herceg Novog, braća Jakov, Simon i Luka Šaranović, koji su tumačili lik malog Bude i odmah osvojili srca publike.

DRUŽENJE Šaranovići sa čelnicima Herceg Novog, Foto V. V.

Oni su juče bili gosti predsednika Herceg Novog Stevana Katića i njegovih saradnika, predsednika lokalnog parlamenta Nikole Samardžića, potpredsednice Opštine Vesne Samardžić i šefice Kabineta predsednika Dragane Stanišić.

Marija Šaranović, majka glumačke trojke, zahvalila je na prijemu koji ju je, kako je rekla, prijatno iznenadio, a predsednik Katić istakao je zadovoljstvo zbog susreta sa malim glumačkim zvezdama na čiji su angažman u filmu "Dara iz Jasenovca" građani Herceg Novog ponosni. Uz želju da, ako to bude njihov izbor, izrastu u prave filmske zvezde, mališanima su uručeni i prigodni pokloni.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)