CRTEŽI KRISTINE PIRKOVIĆ U "HAOSU": Svet izgubljenog raja

M.A.K.

03. 03. 2021. u 14:22

PODRŽAVAJUĆI mlade stvaraoce, galerija "Haos", na izložbi koja će biti otvorena u utorak, 9. marta, predstavlja crteže Kristine Pirković , nastale u poslednjih pet godina.

ЦРТЕЖИ КРИСТИНЕ ПИРКОВИЋ У ХАОСУ: Свет изгубљеног раја

Galerija "Haos"

Rođena u Smederevskoj Palanci 1991. godine, umetnica je diplomirala na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, na Odseku za primenjene umetnosti, smer zidno slikarstvo, u klasi profesora Željka Đurovića, koji joj je, uz docenta, Jelenu Šalinic Terzić, bio mentor i na magistarskim studijama.

- Ono što izdvaja Kristinu Pirković - u njenom upornom dijalogu sa starim majstorima, sa svetom mitske i religijske tematike, sa nadrealnim prizorima i apokaliptičnim scenama, sa sumornim ljudskim i životinjskim figurama - jeste sloboda kojom upotrebljava izvesne citate, snaga kojom komponuje i gradi svoju likovnost, sigurna i precizna linija kojom stvara sugestivna dela - stoji u najavi četrnaeste samostalne izložbe Kristine Pirković. - Ova talentovana mlada umetnica se hvata u koštac sa suštinskim dilemama i životnim pitanjima, sa nevidljivim i nesvakidašnjim i odvažno nudi svoj svet izgubljenog raja, zapravo svet koji ona vidi je onaj u kome mi živimo, samo što ovaj u kome mi živimo je još znatno suroviji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)