"DARA" DANAS PRED AMERIKANCIMA: Širom SAD počinje bioskopska distribucija filma Predraga Gage Antonijevića

A. P. - C. M.

05. 02. 2021. u 09:11

ČIKAGO, Atlanta, Dalas, Majami, Hjuston samo su neki od američkih gradova u čijim bioskopima danas kreće distribucija filma reditelja Predraga Gage Antonijevića "Dara iz Jasenovca", srpskog kandidata za nagradu Oskar.

ДАРА ДАНАС ПРЕД АМЕРИКАНЦИМА: Широм САД почиње биоскопска дистрибуција филма Предрага Гаге Антонијевића

Foto Promo

- "Dara iz Jasenovca" nije film protiv Hrvata, već govori o zlu koji su oni počinili - izjavio je stručnjak za Holokaust i savetnik u tom filmu Majkl Berenbaum, u intervjuu za portal "Ramas skrin". Odbacujući kritike Džeja Vajsberga iz magazina "Varajeti" da je film antihrvatski, Berenbaum kaže da je on propustio da uoči da se Hrvati u filmu pojavljuju i kao spasioci u nekim situacijama.

Berenbaum je podsetio da je to bio jedini logor koji nisu vodili nacisti, ali su ga ustaše napravile "po uzoru na Aušvic".

- Savetovao sam autorima da su ovi događaji bili dovoljno dramatični da nema potrebe dodavati "dramu". Priča dovoljno govori sama za sebe.

Vlada RS izdvojiće 500.000 maraka za podršku filmu Gage Antonijevića.

- "Dara iz Jasenovca" je nacionalno kinematografsko delo koje istinom svedoči o srpskoj i golgoti drugih naroda u ustaškim koncentracionim logorima u Drugom svetskom ratu - izjavio je predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri