PRAVOSLAVNE MOLITVE U ČIKAGU: Hor Branko Radičević izdao CD sa božićnom muzikom (VIDEO)

Novosti online

12. 01. 2021. u 21:03

ПРАВОСЛАВНЕ МОЛИТВЕ У ЧИКАГУ: Хор Бранко Радичевић издао ЦД са божићном музиком (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

CRKVENI Hor Branko Radičević, koji deluje pri srpskom sabornom hramu u Čikagu je izdao CD sa pravoslavnom božićnom muzikom pod nazivom "Slava vo višnjih Bogu".

Na projektu su članovi hora vredno radili čak pet godina, a snimci su nastali u Novog Gračanici, da bi zvuk bio potpuno autentičan.

Foto: Printscreen

 

Jelena Stojaković, direktorka Hora Branko Radičević u Čikagu je rekla da su na CD-u snimci kako crkvenih božićnih pojanja, tako i tradicionalnih srpskih prazničnih pesama.

- Ovo je prvi put da smo napravili profesionalni snimak, i urađeno je stvarno sjajno. Volimo da pevamo i trudimo se, iako smo amateri - rekla je Jelena Stojaković, i zahvalila Jeleni Vranić, bivšoj popadiji te crkve koja se u međuvremenu preselila u Čikago.

CD je opremljen i knjižicom u kojoj se nalazi spisak pesama, kao i slike fresaka kojima je oslikana srpska crkva u Čikagu. Album je moguće kupiti pri hramu ili na sajtu i fejsbuk stranici crkve.

Jelena Stojaković/Foto: Printscreen

Na pitanje kakvi su dalji planovi, direktorka hora je rekla da je zbog korona virusa nemoguće planirati bilo šta na duže staze.

- Evo i danas smo svi pevali sa maskama. Posle Božića uvek počinjemo pripreme za jedan veliki festival, koji bi ove godine trebao da se održi u Arizoni. Ali više ništa nije sigurno, ni prošle godine nije održan zbog epidemije. Takođe, naše beogradsko i skadarlijsko veče treba da bude krajem marta, ali ni za to nismo sigurni da li će se ostvariti. Nastavljamo sa probama, i širimo naš repertoar - rekla je i istakla da uvek ima mesta za nove članove hora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)