MILENKOVIĆ SELEKTOR MUZIČKOG PROGRAMA KCNS: Slavni violinista u poseti Kulturnom centru Novog Sada

S.B.

10. 01. 2021. u 22:38

МИЛЕНКОВИЋ СЕЛЕКТОР МУЗИЧКОГ ПРОГРАМА КЦНС: Славни виолиниста у посети Културном центру Новог Сада

Foto: KCNS

NAŠ slavni violinista Stefan Milenković danas je posetio Kulturni centar Novog Sada gde je sa direktorom te ustanove, Bojanom Panaotovićem i njegovim saradnicima u prijatnoj atmosferi dogovorena saradnja u okviru koje će proslavljeni violinista biti angažovan kao selektor muzičkog programa.

Stefan Milenković se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici, rekavši da je počastvovan što je u KCNS.

- U Novom Sadu se odmah primeti skladnost i dobra saradnja među institucijama, o čemu svedoče i postignuti rezultati. Grad Novi Sad, Fondacija i KCNS su dobar tim, a to nije slučaj u većini gradova širom sveta. Ceo grad diše zajedno, što daje rezultate jer svi radite na zajedničkom cilju i ja sam tu da pomognem koliko mogu- rekao je Milenković.

Direktor Bojan Panaotović upoznao je Milenkovića sa radom i programima KCNS, sa činjenicom da KCNS ima evropski i svetski profil, da aktivno sarađuje sa četiri nobelovca i da je 2015. godine pokrenuo inicijativu protiv kiča i šunda i pozvao mlade da se vrate kulturi i umetnosti.

-KCNS ima izvanredan DŽez festival kao i INFANT na koji dolaze pozorišne trupe iz celog sveta. Kulturni centar je bio 'nosač aviona' za Fondaciju 2021 u procesu osvajanja titule Evropske prestonice kulture- naglasio je Panaotović dodavši da zvanični Jutjub kanal KCNS ima više od četiri miliona pregleda i da sve naše redakcije ostvaruju značajne rezultete.

Direktor KCNS poklonio je Stefanu Milenkoviću knjigu nobelovke Olge Tokarčuk koju je izdao KCNS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)