UMRLA JE NA NJEGOVIM RUKAMA: Ona je bila životna ljubav Mustafe Nadarevića (FOTO)

Novosti online

22. 11. 2020. u 16:34

CELI region potresla je vest da je legendarni glumac Mustafa Nadarević preminuo nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini.

УМРЛА ЈЕ НА ЊЕГОВИМ РУКАМА: Она је била животна љубав Мустафе Надаревића (ФОТО)

Foto: Novosti arhiva

Ali, bilo je u životu ovog majstora glume i reditelja još bitaka u kojima nije uspio pobediti. Godine 2012. izgubio je svoju suprugu i veliku ljubav Slavicu Radović.

Intimna ceremonija

- Brinite se za mog Muju - rekla je slovenska scenografkinja i kostimografkinja Slavica Radović-Nadarević u posljednjem razgovoru s prijateljicama. One su je posetile u njenom stanu u Ljubljani, u kojem je i umrla 7. juna 2012.

Više od deset godina hrabro se borila s rakom dojke. Nakon uspešnih terapija, bolest joj se ponovo vraćala. Velika podrška bio joj je njen Mustafa. Do poslednjeg trenutka bdio je uz njenu postelju, a umrla je na njegovim rukama.

Upoznao je u zrelim godinama, kada je već iza sebe imao dva braka i troje dece, kćerke Nađu i Nanu te sina Ašu. U Slavici je pronašao srodnu dušu. Ta talentovana umetnica i smirena, profinjena i lepa žena bila je životna ljubav prvaka zagrebačkog HNK i omiljene televizijske i filmske zvezde.

O privatnom životu retko je govorio, a tada bi isticao da ga je Slavica oplemenila. Zajedno su proveli dva decenije, a venčali su se 1992, na intimnoj ceremoniji. Odlučili su se na taj svečani čin, koji je kruna svake ljubavi, kada su već oboje slutili da se bliži njihov fizički rastanak.

Od svoje supruge Nadarević se oprostio u Kopru, slovenskom primorskom gradiću, u kojem je Slavica rođena i u kojem je provela detinjstvo i mladost. Uz njega je bila samo najuža porodica. Iako se njena porodica preselila u Ljubljanu, stanovnici Kopra bili su ponosni na svoju uspešnu sugrađanku, a samim tim i Mustafa koji je bio rado viđen gost.

Njih dvoje živeli su na relaciji između Zagreba, Ljubljane i Sarajeva, gde je Nadarević snimao hit seriju “Lud, zbunjen, normalan”, u kojem igra Izeta Fazlinovića.

– Nazvao sam ga da mu izjavim saučešće, a na kraju je on tešio mene. Nije nikoga želeo na poslednjem ispraćaju. Od Slavice se želio oprostiti na svoj način, onako kako su njih dvoje i živeli – rekao je filmski redatelj Arsen A. Ostojić, u čijem je filmu “Halimin put” Nadarević odigrao jednu od glavnih uloga.

Svi koji su ih poznavali, kažu da su bili skladan par i da su ih vezali privrženost i ljubav, što je prava retkost u današnje vreme. Voleli su film i pozorište i često su zajedno radili. U svakoj predstavi koju je režirao, Nadarević je angažirao svoju suprugu . Zajedno su igrali tenis i golf, a posebno su uživali u letovanjima na Jadranu. Na moru su uvek boravili na nekom tihom i mirnom mestu, bili su potpuno posvećeni jedno drugom, što je za njih bio vrhunac sreće. 

U razgovoru s novinarima, u retkim trenucima kad je spominjao suprugu, želeći na svaki način zaštititi svoju i njenu privatnost, Nadarević je oslovljavao imenom, nego je nazivao svojom ljubavlju, dragim, hrabrim i nadarenim bićem s kojim se divno slaže i s kojim želi podeliti ostatak svog života.

Premda je znao da se njegovoj supruzi zloćudna bolest nekoliko puta u poslednjih petnaest godina vraćala, duboko je u sebi verovao da su pred njima još mnoge lepe godine. U borbi protiv teške bolesti iskušali su sve konvencionalne, ali i alternativne metode liječenja, ali na kraju ništa nije pomoglo.

– Umetnost življenja i glume negđe su vrlo blizu, s tim da je gluma bolja, jer na sceni možeš umirati mnogo puta, a ostati živ. Nažalost, život je netalentovan glumac. Kada nas jednom neko napusti, onda je to zauvek. Ostaje samo umeće preživljavanja. I sećanja – zapisao je Nadarević u svojim autobiografskim zapisima.

Tri braka

Nadarević se ženio tri puta, s prvom suprugom Jasnom ima kćerku Nađu koja je istoričarka umetnosti. Jasna i on su se razveli kada je Nađi bilo osam godina. Drugi put se oženio sa Snježanom, a sa njom je dobio sina Ašu i kćerku Nanu. Aša je uspešan sportista, a Nana se bavi marketingom i radi kao PR menadžer jednog poznatog kozmetičkog brenda iz Amerike.

(Avaz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)