POLUNJIN PONOVO U NARODNOM POZORIŠTU: Baletski umetnik pred beogradskom publikom

D. B. M.

24. 09. 2020. u 18:16

ČUVENI baletski umetnik Sergej Polunjin ponovo nastupa u Srbiji.

ПОЛУЊИН ПОНОВО У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ: Балетски уметник пред београдском публиком

Foto: Promo

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta sutra će izvesti plesnu numeru na muziku Hoziera "Take me to church".

Najmlađi prvak Londonskog kraljevskog baleta u istoriji ove umetničke kuće odlučio je da ovog puta izađe na scenu zbog talentovanih mladih baletskih umetnika iz Srbije. Fondacija koja nosi njegovo ime i agencija "Fabrika" organizuju humanitarno veče, a prihod je namenjen za nastavak školovanja mladih umetnika.

Tokom večeri biće predstavljen video materijal o aktivnostima Fondacije, kao i stipendisti koji su na školovanju u inostranstvu Đorđe Kalinić, Kalum Konor Moris i Frančeska Pivko. Nastupiće i primabalerina Tatjana Tatić koja je učestvovala u baletskim predstavama u produkciji Fondacijei Dejan Kolarov koji je igrao sa Polunjinom u nekoliko predstava.

Fondacija Sergej Polunjin se bavi produkcijom spektakularnih baletskih predstava čije se premijere održavaju na najprestižnijim bletskim scenama širom sveta, ali i poboljšanjem kreativnog okruženja baletana i svih drugih izvođačkih umetnika. Njihov cilj nije samo ulaganje u produkciju baletskih predstava, već pre svega u talentovanu decu koju prepoznaje Sergej Polunjin i koja zahvaljujući podršci Fondacije u školovanju postaju zvezde u usponu.

Za Polunjina kažu da je idealan spoj tri najveća umetnika u istoriji baleta, Miše Barašnjikova, Vaclava Nižinskog i Rudolfa Nurejeva. Nastupao je u Milanskoj skali, Londonskom Royal Albert holu, Boljšoj teatru, Pozorištu Stanislavski u Moskvi i drugim najpresižnijim baletskim scenama širom planete. Umetnik poznat po svom buntovništvu protiv establišmenta i pozivima da se klasičan balet izvuče iz elitističkih krugova i približi pravim ljubiteljima umetnosti 2017. je postao državljanin Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola