PRVI KONCERT NAKON ŠEST MESECI: Umetnički ansambl Stanislav Binički nastupio u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine

Novosti online

20. 09. 2020. u 17:23

ПРВИ КОНЦЕРТ НАКОН ШЕСТ МЕСЕЦИ: Уметнички ансамбл Станислав Бинички наступио у Великој дворани Коларчеве задужбине

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

UMETNIČKI ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” nastupio je danas u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine na promenadnom koncertu pod nazivom „Bah 335”.

Koncert posvećen Bahovoj muzici ujedno je bio i prvi nastup Umetničkog ansambla „Stanislav Binički” u zatvorenom prostoru, kao i prvi koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, od epidemije korona virusa.

Uz Ansambl „Binički” nastupili su mladi, ali već afirmisani pijanisti i kamerni muzičari Dušan Toroman, klavir, Marija Kovač, flauta i Milena Maleš, klavir. Ansamblom je dirigovao maestro Pavle Medaković, autor projekta je profesorka Zlata Maleš, a cifra 335 u nazivu koncerta označava broj godina od rođenja Johana Sebastijana Baha.

Na programu je bio Air iz Svite br.3, BWV 1068, zatim Koncert za klavir, A-Dur BWV 1055, sa solistom Dušanom Toromanom, a potom je publika uživala i u Sviti br. 2, ha-mol BWV 1067, uz solistkinju na flauti Mariju Kovač. Burnim aplauzom je ispraćen i Koncert za dva klavira ce-mol, BWV 1060.

Koncert „Bah 335” je održan uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera, ali i uz veliku radost publike koja je, nakon šest meseci, sa pravim uživanjem dočekala klasiku u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Prihod od ulaznica, koliko god simboličan, deo je podrške Kolarčevoj zadužbini i svim muzičkim umetnicima željnim nastupa pred svojom publikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)