PRVI kadrovi "Košara" napravljeni su juče u dvema kasarnama Vojske Srbije u Leskovcu, a nakon dugotrajnih priprema za početak snimanja, na šta je uticala i aktuelna epidemiloška situacija u zemlji.

Nemanja

16.07.2020. 11:01

Lepo je snimiti i film i seriju,da pokoljenja pamte podvig junaka.Kako sa Kosara i Pastrika,tako i herojsku borbu svih pripadnika na KiM 1998. i 1999.godine.Ali takodje treba drzava nesto konkretno da odradi za te ljude,koji su golobradi stali u prvi red odbrane Srbije,ne stedeci svoje zivote.Veci deo njih,sada su socijalni slucajevi,bolesni,bez zdravstvenog osiguranja.Nije ih bilo desetine hiljada da drzava ne moze da im isplacuje neku mesecnu apanazu.To ne treba da bude gest drzave,vec to je obaveza.

Radina

16.07.2020. 11:35

Samo da ne obesmisle film kao seriju o Nemanjicima, ovde treba profesionalno prici snimanju i napisati autentican scenario, treba i uloziti znacajna sredstva kako bi film bio dobar kako bi prikazao realnu borbu u ratu, kad je drzava svojevremeno mogla da snima sutjesku i neretvu i da ulaze ogromne pare onda mora i moze ovde, ovo je za te momke sto su herojski izginuli kao i za sadasnje i buduce generacije da se ponose na svoje junake.

Miloš

16.07.2020. 13:30

Редитељ Балша Ђого је искрени патриота а приликом рада на сценарију је консултовао и саме борце са Кошара тако да не сумњам да ће филм бити поштен и без компромиса. Друго је питање да ли ће и сам филм бити велики у уметничком смислу и достојан тих див јунака. Ту је потребно пуно ствари да се поклопи-да сцене борбе буду уверљиве, као и глумци од којих већина није служила војску,музика је јако важна да појача емоцију коју они треба да пренесу гледаоцима. Буџет је само пола милиона евра што је недовољно за ратни спектакл какав сви очекујемо. Филм Кошаре, као и остали филмови и серије са великим темама из националне историје ће бити или култни као Марш на Дрину,Бановић Страхиња и серија Вук Караџић или промашај као Бој на Косову и Немањићи. Средине тешко може да буде. Ево шта је о филму рекао један од бораца из 99-е: bojim se da ce biti neka jeftina produkcija, i ne prvi put, bice upropascena jedna tako velika tema, epopeja jednog naroda, koju ce da svedu na obicnu tv dramu, scenarijski siromasnu, sa povrsnom glumom, i tankim tekstom, na zalost imamo primer Kosovskog boja, serije Nemanjici itd. Drugo, u tom filmu mora se videti sva tragedija, ali i svo junastvo, kao i pobeda tih mladih div junaka, svaka scena smrti nekog od tih mladica i ruskih dobrovoljaca mora biti dostojna velicine njihove zrtve, ali i na kraju se mora jasno videti da su ti heroji pripadnici jedne pobednicke vojske, koja je uprkos brojcanoj i tehnickoj nadmoci neprijatelja pobedila, a pobeda je u tome sto su i po cenu velike zrtve sprecili da neprijatelj stupi na tlo nase otadzbine. Jer mi smo pobedili, zaista. Nisam bio na Kosarama, ali sam ucestvovao u odbrani otadzbine, znam da me niko nije pobedio, vec me je moja vrhovna komanda otpustila kuci, jednim potpisom i jednom naredbom. Od tada sedim kuci i cekam...

Surova

16.07.2020. 17:00

Realnost .. Tek sada se neko sjetio, znam da film kosta i sve ostalo ali samo da ne bude komprovitovano, jer u tome nam nema premca. Ti ljudi i golobradi mladici zasluzuju da se njihov nesvakidasnji i uopste ljudski cin ne zaboravi. Dao bog pa za svakog poginulog da se podigne spomenik ili nazove ulica sirom Srbije, jer za nju su dali sve.

Niko

17.07.2020. 11:14

Citam i NE verujem zar u filmu da glumi covek koji je izigravao zestokog momka, dacka u usponu, setao gradom sa pistoljem za pojasem... I na kraju ubio coveka kao zeca pa pobegao preko bare..

Dejan Bogdanović

20.07.2020. 13:35

Kao učesnik bitke na Košarama, samo da se zahvalim na ovom gestu, i da znamo da nismo zaboravljeni......Pozdrav mojim sokolovima iz 125.mtbr od Crnog