PRVI „SEKS ZA POČETNIKE“ : Nova predstava na sceni Pozorišta mladih, u režiji Jane Maričić

V.V.S.

17. 04. 2024. u 18:04

PREMIJERNO izvođenje „Seksa za početnike“ novosadskog Pozorišta mladih na repertoaru je 27.aprila: predstava je nastala po tekstu Jasminke Petrović, a režiju potpisuje Jana Maričić.

ПРВИ „СЕКС ЗА ПОЧЕТНИКЕ“ : Нова представа на сцени Позоришта младих, у режији Јане Маричић

foto Pozorište mladih

- Imam utisak da u sve konzervativnijem društvu tinejdžeri imaju sve manje prilika da od odraslih, stručnih, pažljivih i iskusnih ljudi saznaju važne informacije o seksu. Uglavnom su prepušteni sami sebi, vršnjačkom okruženju i nefiltriranim sadržajima sa interneta. Bez obzira na to što je u njihovom uzrastu vršnjačko okruženje najvažnije, potrebno je da se o seksu govori slobodno, ali i stručno, kako bi se oni na najzdraviji mogući način uveli u taj deo odrastanja – ističe rediteljka. - Veoma smo svesni specifičnosti teme i zato smo izuzetno ozbiljno pristupili svakoj rečenici koja se izgovori na sceni, kao i svakom postupku. Namera cele naše ekipe je da slobodno, toplo i podržavajuće utešimo i ohrabrimo sve tinejdžere koji su zbunjeni pred rađanjem sopstvene seksualnosti, ma kakva ona bila.

U predstavi igraju Marija Radovanov, Ksenija Mitrović, Aleksandar Milković, Đorđe Mitrović i Vučen Vuk Pećanac. Autorka dramatizacije je Jelena Mijović, scenografije Milica Surutka, dizajna kostima Biljana Grgur, a kopozicije Boža Obradinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave