85 SVEĆICA "ZABAVNIKA": U Narodnoj biblioteci Srbije danas se obeležava rođendan legendarnog lista

B. Đ.

28. 02. 2024. u 07:30

OBELEŽAVANjE 85. godišnjice izlaženja "Politikinog zabavnika" započinje danas, na njegov rođendan, 28. februara, u 18 časova, kada će u holu Narodne biblioteke Srbije biti otvorena zanimljiva izložba koja je svojevrsno putovanje kroz dosadašnji život ovog lista, od njegovog rođenja do danas.

85 СВЕЋИЦА ЗАБАВНИКА: У Народној библиотеци Србије данас се обележава рођендан легендарног листа

Tradicija Prvi i rođendanski broj "Politikinog zabavnika" , Foto

- "Zabavnik" će ovom prilikom izneti na svetlo dana deo tajne svog dugog veka, od, do sada skrivenih predmeta korišćenih u radu redakcije, fotografija novinara i saradnika, originalnih ilustracija, originalnih tabli stripova, posveta koje je redakcija dobijala od velikana svetskog stripa, pa do nekih uspomena na bivše glavne urednike i saradnike.

Redakcija je uredila i odštampala katalog ove izložbe koji je upotpunjen tekstovima znamenitih saradnika, kao njihove ispovesti o druženju sa svojim omiljenim listom - rekao nam je Zefirino Grasi.

Kao i svake godine, na ovom svečanom otvaranju izložbe, glavni urednik lista uručiće nagradu za najbolje književno delo namenjeno mladima, za 2023. i to sada jubilarni 45. put, Urošu Dimitrijeviću za roman "Daske" u izdanju Kulturnog centra Studentski grad. Dobitnik dolazi iz Pariza, gde živi, kako bi primio ovu nagradu.

Za sve goste na otvaranju redakcija je pripremila prigodne zanimljive poklone, naravno, vezane za "Politikin zabavnik".

Izložbu, i katalog podržalo je Ministarstvo za informisanje i telekomunikacije kao i prijatelji lista Narodna biblioteka Srbije i studio New Image.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)