NAGRADA EUROPA CINEMAS: Prestižno priznanje za DKC i najbolji ovogodišnji bioskopski program u Evropi

V.V.S.

13. 12. 2023. u 17:22

U BIOSKOP Dvorane Kulturnog centra u Beogradu stigla je prestižna nagrada Europa Cinemas za najbolji ovogodišnji bioskopski program u Evropi.

НАГРАДА EUROPA CINEMAS: Престижно признање за ДКЦ и најбољи овогодишњи биоскопски програм у Европи

foto Arhiva "Novosti"

Menem Riša, koordinator mreže Europa Cinemas za zemlje Balkana, predao je nagradu kolektivu DKC i kako je istakao 81 odsto ukupnih projekcija u ovom bioskopu u 2023. godini bilo je posvećeno evropskim filmovima, uključujući i srpske filmove.

Preuzimajući nagradu, Zorana Đaković Miniti, pomoćnica direktora za program u KCB-u, izjavila je da je ova nagrada potvrda kvaliteta dugogodišnjeg rada, ideja i vizija kojima je Marija Marinčić Majdak otvorila put, a koji su potom sledili Nebojša Popović i svi ostali urednici: Melina Pota, Bojan Vuletić, Maja Uzelac, Stefan Arsenijević, Ivan Aranđelović, kao i dugogodišnja glavna urednica Vesna Danilović.

- Nadam se da je ova nagrada podstrek ne samo nama koji radimo ovde, već i vama koji gledate filmove u ovom bioskopu, ali i svima koji ulažu svoje znanje u radu u kulturi i umetnosti trudeći se da ističu pre svega kvalitet, a ne profit. Dakle, ima smisla što ovo radimo - istakla je Zorana Đaković Miniti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja