SVET USAMLJEN KAO PUSTINJA: Dvodnevni umetnički projekat u Titovoj vili "Galeb"

M.A.K.

26. 10. 2023. u 15:34

ISTORIJA, antropologija, umetnost i prostor vile "Galeb (svojevremeno Titove rezidencije, koja je decenijama van svoje originalne namene), ukrstiće se 28. i 29. oktobra, u projektu koji će izvesti likovni stvartaoci Emir Šehanović, Ivan Šuković i Natalija Vujošević.

СВЕТ УСАМЉЕН КАО ПУСТИЊА: Дводневни уметнички пројекат у Титовој вили Галеб

Natalija Vujošević, rad Ššššš, Foto promo

Njima će se priključiti atropolog Itana Ćupić, koja predstaviti "Madlen kulinarski eksperiment".

Ovaj dvodnevni, interdisciplinarni  projekat nazvan je "Jer ovo mjesto nije dovoljno da primi toliku samoću", a vila "Galeb",  koja je za vreme sezone dostupna turistima, za ovu priliku prvi put će otvariti vrata umetnicima. 

Foto promo

Insatlacija Emira Šehovića Synthetic attraction


- U "Prostoru za odmor i rekreaciju", u "Plavoj sali" sa praznim bazenom, kroz čije se velike prozorske otvore pruža pogled na Jadransko more, ovo usamljeno mesto, zamrznuta slika napuštene budućnosti, u interakciji sa intervencijama pomenutih umetnika transformiše se u iskustvo poetskog distopijskog pejzaža koji oslikava vizije mogućih ishoda anksioznosti današnjice, kao postprirodne, postmemorijske i post društvene pustinje - ističe se u najavi projekta. - Preplićući različite umetničke postupke i medije, od skulpture, poezije, arhivskih zapisa, ekperimente sa zvukom i društvenih rituala, nastaje priča "Jer ovo mjesto nije dovoljno da primi toliku samoću", naučno fantastična halucinacija o svetu kao usamljenoj pustinji, ishodu bezumnog galopa pohleple kapitalističke mašinerije nastale iz čovekove fantazije o posedovanju budućnosti.

Foto promo

Rad Ivana Šukovića Ekvilibrijum

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)