U PLANU I KONCERT STEFANA MILENKOVIĆA: Saradnja Novog Sada i Tivta biće osnažena „Danima Novog Sada“ narednog marta

J. S.

04. 10. 2023. u 18:52

RANIJE uspostavljenu pa utihnulu saradnju, Novi Sad i Tivat će obnoviti i dodatno osnažiti.

У ПЛАНУ И КОНЦЕРТ СТЕФАНА МИЛЕНКОВИЋА: Сарадња Новог Сада и Тивта биће оснажена  „Данима Новог Сада“ наредног марта

KCNS

U tom poduhvatu  oslonac će im  biti  Kulturni centar Novog Sada, te će od 21.do 24.marta naredne godine u Tivtu biti upriličeni „Dani Novog Sada“.U okviru te manifestacije  nastupiće i naš proslavljeni violinista Stefan Milenković.

Tim povodom u novosadskoj Gradskoj kući, danas su se sastali   član Gradskog veća zadužen za kulturu Dalibor Rožić, načelnica Gradske uprave za kulturu Zorica Šijak, direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović, zamenik predsednika opštine Tivat dr Andrija Petković i saradnica KCNS Miljana Kozarov.

KCNS

   –Imamo veliki potencijal da trasiramo put jednom takvom programu. Zbog toga su sa nama danas načelnica Gradske uprave za kulturu Zorica Šijak i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović. KCNS kao krovna ustanova kulture u Novom Sadu realizuje slične programe s brojnim gradovima iz Evrope, regiona i naše zemlje ‒ istakao je Rožić.

  Direktor KCNS Bojan Panaotović naglasio je da je Kulturnom centru čast da sarađuje s kulturnim delatnicima iz Crne Gore, naročito apostrofirajući saradnju s pregaocima na planu demokratskih promena u Crnoj Gori, poput predstavnika Bokeljškog foruma.

  – Sledimo  dobar obrazac saradnje između Srbije i Crne Gore,te je  KCNS ovih dana gost Herceg Novog, gde predstavlja manifestaciju „Antićevi dani“ koja se u našoj kući tradicionalno organizuje svake godine, ali i tribinski program KCNS koji broji milionske preglede na zvaničnom Jutjub kanalu. Upravo će naš dugogodišnji predavač msr Srđan Graovac održati večeras u Herceg Novog predavanje o Njegošu.- kazao je Panaotović.

KCNS

   Zamenik predsednika opštine Tivat Andrija Petković pokrenuo je inicijativu za ponovno obeležavanje „Dana Tivta“ u Novom Sadu, što prema njegovim rečima oseća kao moralnu obavezu, predloživši takođe da se organizuju i „Dani Novog Sada“ u gradu Tivtu.Programi će omogućiti dijalog najpre na planu kulture, ali i privrede i ekonomije.

  – Tivat ima mogućnost da predstavi raznolik kulturno-umetnički program, od muzičkih koncerata, dramskih predstava do izuzetno popularnih maškara. Unapred se radujemo razmeni iskustava i budućoj saradnji – rekao je Petković.
   Svoj dolazak u Tivat, u okviru manifestacije „Dani Novog Sada,“ najavio je i violinista Stefan Milenković, koji se danas sastao s potpredsednikom opštine Tivat dr Andrijom Petkovićem i direktorom KCNS Bojanom Panaotovićem.
  Grad Novi Sad pružiće podršku Kulturnom centru Novog Sada kao najznačajnijoj kulturnoj ustanovi u planovima za realizaciju „Dana Tivta“ u Novom Sadu. Planirana saradnja uspostaviće se sa Centrom za kulturu opštine Tivat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)