ČAROBNI SVET STRIPA: Jubilarni 20. Međunarodni salon u SKC

M. N. M.

28. 09. 2023. u 17:20

JUBILARNI 20. Međunarodni salon stripa biće svečano otvoren večeras u Srećnoj galeriji Studentskog kulturnog centra, koja organizuje i vodi ovu manifestaciju posvećenu devetoj umetnosti.

ЧАРОБНИ СВЕТ СТРИПА: Јубиларни 20. Међународни салон у СКЦ

promo

Pored svečane dodele nagrada Salona, u SKC će večeras biti održan i svečani koktel Ambasade Kraljevine Španije u Beogradu, povodom saradnje na ovogodišnjem međunarodnom programu festivala.

Priznanje za najboljeg izdavača inostranih strip-izdanja u Srbiji ove godine dobija "Čarobna knjiga", dok nagrada za najboljeg izdavača domaćeg stripa tokom protekle godine neće biti dodeljena. Specijalno priznanje za doprinos srpskom stripu poneće Darko Perović, čiji će radovi biti izloženi i u okviru projekta "Izvan kvadrata", koji predstavlja veliki broj najistaknutijih naših strip-umetnika.

Kroz izlagački i edukativni program, Salon je koncepcijski zasnovan na: takmičenju po međunarodnom konkursu autora svih uzrasta iz svih zemalja sveta, gostovanju najrelevantnijih svetskih strip-autora, revalorizaciji domaćeg strip-stvaralaštva od njegovog početka do danas; afirmaciji domaćeg strip-izdavaštva, afirmaciji mladih autora, popularizaciji stripa i srodnih izraza poput animiranog filma i ilustracije.

Urednik Međunarodnog salona stripa, koji se tradicionalno održava od četvrtka do nedelje, tokom poslednje sedmice septembra, je Miki Pješčić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)