PROBE NOVE PREDSTAVE U ATELJEU 212: Komad „Vanja, Sonja, Maša i drugi“, u režiji Ksenije Krnajski

V.Strugar

11. 09. 2023. u 17:52

NA Sceni „Mira Trailović” Ateljea 212, počinju probe komedije Kristofera Đuranga „Vanja, Sonja, Maša i drugi“, u režiji Ksenije Krnajski.

ПРОБЕ НОВЕ ПРЕДСТАВЕ У АТЕЉЕУ 212: Комад „Вања, Соња, Маша и други“, у режији Ксеније Крнајски

foto Vikipedija

Kristofer Đurang, jedan od najpoznatijih savremenih američkih komičara, nagrađen je nagradom „Toni“ za najbolju dramu 2013. godine upravo za ovaj komad, a predstava je ubrzo postala hit na Brodveju.

Kako se najavljuje iz Ateljea, ovo je priča o Vanji i njegovoj usvojenoj sestri Sonji koji žive tihim i povučenim životom, ispunjavajući sudbinu Čehovljevih likova čija imena nose. Njihov trom život u kući u kojoj su odrasli prekida iznenadna poseta sestre Maše, glumice čija karijera jenjava, i njenog novog, nekoliko decenija mlađeg dečka sa umetničkim imenom Žako. Tu su i domaćica Kasandra, obdarena proročkim moćima, i mlada devojka Nina, čija lepota i mladost prete da zasene Mašu. Poziv na maskenbal počinje uzbudljiv vikend rivalstva, žaljenja, ogorčenosti i iskrenosti...

U predstavi igraju Nebojša Ilić, Milica Mihajlović, Aleksandra Janković, Đorđe Kadijević, Natalija Stepanović i Isidora Minić. Dramu je prevela Marija Spasić, dramaturg je Jelena Mijović, scenograf i kostimograf Selena Orb, a kompozitor Anja Đorđević.Premijera je planirana za novembar ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)