MEHTA I FILHARMONIJA PRVI PUT U TIRANI: Snagom muzike za "Otvoreni Balkan"

M. N. M.

23. 06. 2023. u 20:00

ČUVENI dirigent Zubin Mehta je sa Beogradskom filharmonijom 22. juna održao prvi nastup u Tirani, u okviru inicijative "Otvoreni Balkan". Čim je stupio na scenu Nacionalnog pozorišta, opere i baleta, Mehta je dočekan stajaćim ovacijama, a legendarni maestro i Beogradska filharmonija su i ispraćeni uz gromke aplauze, nakon izvođenja Betovenove simfonije broj 7 i Berliozove Fantastične simfonije.

МЕХТА И ФИЛХАРМОНИЈА ПРВИ ПУТ У ТИРАНИ: Снагом музике за Отворени Балкан

BGF

Nastup u Tirani otvorio je novu stranicu istorije kao prvi u veličanstvenoj karijeri Zubina Mehte duge preko 65 godina i u stogodišnjoj istoriji Beogradske filharmonije, povodom jubileja koji orkestar slavi i u regionu.

- Prvi put sam u Tirani i veoma sam srećan što sam ovde zajedno sa sjajnim orkestrom Beogradske filharmonije, a nadamo se novim susretima u budućnosti - rekao je maestro Mehta albanskim medijima.

- Dugo smo čekali dolazak velikana Zubina Mehte i fantastične Beogradske filharmonije, izuzetno smo privilegovani i počastvovani nastupom koji nam priređujete jer je ovo istorijski događaj - reči su kojima je upravnica Nacionalnog pozorišta, opere i baleta Abigejla Vošita pozdravila velikog maestra i Filharmoniju uoči nastupa.

Koncertu je prisustvovala ministarka kulture Elva Margariti kao i drugi ministri albanske vlade, ambasador Srbije u Albaniji Slobodan Vukčević, predstavnici diplomatskog kora i ličnosti iz javnog i kulturnog života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori