NOVOUSTANOVLJENA NAGRADA: "Bogdanović" Lomparu i Deviću

M. N. M.

14. 05. 2023. u 13:50

PRVI dobitnici nagrade "Dimitrije Bogdanović" koju Naučno udruženje za razvoj srpskih studija iz Novog Sada dodeljuje autorima najboljih knjiga u oblasti humanističkih i društvenih nauka su dr Milo Lompar za knjigu "Crnjanski i svetska književnost" ("Pravoslavna reč") - za nauku o književnosti, i dr Nemanja Dević za knjigu "Za Partiju i Tita" ("Službeni glasnik") - za oblast istoriografije.

НОВОУСТАНОВЉЕНА НАГРАДА:   Богдановић Ломпару и Девићу

Novosti

U konkurenciji 135 naslova, odluku o dobitnicima nagrade doneo je žiri koji su činili dr Slobodan Antonić, dr Mirjana Bojanić Ćirković, dr Dragana Bedov, dr Jana Aleksić i dr Boris Bulatović (predsednik).

U najužem izboru za nagradu našle su se i knjige "Koreni Velikog rata i nacizma" dr Slobodana Vukovića, "Knjiga o Londonu" dr Časlava Nikolića, "Agon i melanholija" dr Gorane Raičević i "Identitet i integritet srpskog jezika na Kosovu i Metohiji" dr Mitre Reljić.

Nagrada, koja je ponela ime istaknutog srpskog istoričara književnosti i akademika SANU Dimitrija Bogdanovića (1930-1986), će dobitnicima biti uručena u utorak 16. maja u Svečanoj sali Srpske književne zadruge. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave