SASTANAK SAVETA EVROPA NOSTRE: Uoči Beogradskog foruma za kulturno nasleđe koncert Evropskog orkestra mladih

V.V.S.

10. 05. 2023. u 14:01

POVODOM šest decenija Evropa Nostre, pokretanja pilot-projekta Haba evropskog nasleđa i sastanka Saveta Evrope Nostra u Beogradu, Evropa Nostra Srbija organizuje Beogradski forum za kulturno nasleđe koji će se održati u Beogradu u petak, 19. maja u Jugoslovenskoj kinoteci.

САСТАНАК САВЕТА ЕВРОПА НОСТРЕ: Уочи Београдског форума за културно наслеђе концерт Европског оркестра младих

foto Promo

Kako se najavljuje, u svetlu činjenice da se svake godine bira sedam najugroženijih kulturnih spomenika u Evropi koje finansira Evropska investiciona banka, Evropa Nostra i Evropa Nostra Srbija - izuzetno je značjano zajedničko delovanje i mobilizacija svih aktera u civilnom, privatnom i javnom sektoru kako bi naše raskošno kulturno nasleđe obogatilo svakodnevicu i zajedničku budućnost. Ostaci prošlosti, kulturno nasleđe, pokretno i nepokretno - danas zauzimaju važno mesto i jedan je od činilaca koje mogu da kreiraju osećaj pripadnosti i budu moćna poluga identiteta.

Godišnji sastanak Evrope Nostre u Beogradu za nas je posebno značajan, jer predstavlja još jednu priliku da podsetimo da je i Srbija deo najveće evropske mreže organizacija civilnog društva sa bogatim iskustvom u očuvanju evropske kulturne baštine.

U saradnji sa Evropa Nostrom i uz podršku Delegacije EU u Srbiji, veče pred početak Foruma, 18. maja, u Kolarčevoj zadužbini održaće se koncert Evropskog orkestra mladih koji će biti posvećen mladima u Srbiji i poruci solidarnosti posle nedavnih tragičnih događaja u školi "Vladislav Ribnikar" i u Mladenovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave