IZLOŽBA O ANTIČKOM GRADU: Ćuprijski Horeum Margi na panoima od četvrtka ispred Biblioteke u Paraćinu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

04. 04. 2023. u 17:59

IZLOŽBA proširene stvarnosti antičkog grada Horeum Margi naziv je postavke koja će u četvrtak tačno u podne biti dostupna javnosti u Paraćinu na platou ispred Biblioteke „Dr Vićentije Rakić“.

ИЗЛОЖБА О АНТИЧКОМ ГРАДУ: Ћупријски Хореум Марги на паноима од четвртка испред Библиотеке у Параћину

Foto: Muzej "Horeum Margi Ravno"

Autor izložbe je istoimeni muzej u Ćupriji „Horeum Margi Ravno“, a žitelji susednog Paraćina moći će da je pogledaju zahvaljujući dobroj saradnji ove ustanove sa paraćinskim Zavičajnim muzejom.

Kako je najavio direktor Muzeja iz Paraćina Branilsav Stojanović, osim sadržaja na osamnaest panoa, posetioci će moći da dobiju šira saznanja i vide širi prikaz izloženog korišćenjem aplikacije Horeum Margi koju mogu da preuzmu sa Gugl plej prodavnice.

- U pitanju je izložba koju je ćuprijski  Muzej pripremio pre par godina, a sada će prvi put gostovati van Ćuprije. Tema je antički grad Horeum Margi iz perioda rimskog doba. Postavka se sastoji od osamnaest panoa i na svakom se uz korišćenje aplikacije može aktivirati proširena stvarnost, odnosno dodatni video sadržaji – objašnjava Stojanović.

Nova arheološka saznanja o nekadašnjem antičkom gradu u susedstvu žitelji grada na Crnici moći će sa steknu do početka maja, do kada će se ova postavka nalaziti ispred tamošnje Biblioteke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini