BOŠKO BUHA NIJE U NADLEŽNOSTI KATASTRA, GREŠKE NIJE BILO: Iz RGZ se oglasili po pitanju dečjeg pozorišta

Novosti online

26. 03. 2023. u 12:49

REPUBLIČKI geodetski zavod danas se oglasio saopštenjem kojim su istakli da rešenje imovinsko-pravne situacije dečjeg pozorišta Boško Buha nije u nadležnosti katastra, kao i da greške nije bilo.

БОШКО БУХА НИЈЕ У НАДЛЕЖНОСТИ КАТАСТРА, ГРЕШКЕ НИЈЕ БИЛО: Из РГЗ се огласили по питању дечјег позоришта

Foto: I. Marinković

- Dragi sugrađani, bili ste svedoci višednevne hajke na katastar od strane pojedinih medija koji su plasirali dezinformaciju da je katastar napravio grešku i da će zbog toga naše najpoznatije dečje pozorište Boško Buha biti iseljeno. Kako bi zabrinuti građani Srbije imali tačne informacije, katastar je 21. marta 2023. godine demantovao ove nepravedne optužbe i potpuno transparentno objasnio da je katastar postupio u skladu sa zakonom - ističu iz RGZ.

Navodi se da je jasno da situacija oko dečjeg pozorišta Boško Buha nije nastala zbog postupka upisa u kataster, već je u pitanju rešavanje imovinsko-pravnog pitanja što nije u nadležnosti Republičkog geodetskog zavoda.

- Pozivamo da se prestane sa iznošenjem neistina i neosnovanih optužbi na račun katastra jer takve optužbe uznemiravaju javnost i ugrožavaju pravnu sigurnost i ustavni poredak naše zemlje. Republički geodetski zavod je danas jedna od najpriznatijih katastarskih institucija u svetu i imovina građana upisana u srpski katastar je u svakom trenutku potpuno sigurna a informacije o istoj lako dostupne i potpuno transparentne. Hvala građanima Srbije na poverenju - zaključuju iz RGZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!