PARAĆINAC NA PRVOM SAJMU SRPSKE KNJIGE U ŠVEDSKOJ: Aleksandar Draganović promoviše zbirku priča „Čitanje snova“

Зорана Рашић
Zorana Rašić

23. 02. 2023. u 17:56

AMBASADOR Srbije u Švedskoj Dragan Momčilović otvoriće u subotu, 25. februara, prvi Sajam srpske knjige u Geteborgu, dvodnevnu manifestaciju čiji je cilj očuvanje kulture, tradicije i srpskog jezika.

ПАРАЋИНАЦ НА ПРВОМ САЈМУ СРПСКЕ КЊИГЕ У ШВЕДСКОЈ: Александар Драгановић промовише збирку прича „Читање снова“

Foto: Privatna arhiva

Među srpskim piscima koji žive i stvaraju u Švedskoj i koji su ujedno domaćini i gosti ovog sajma, biće i Paraćinac Aleksandar Draganović (1969). Njegova poslednja knjiga, zbirka priča „Čitanje snova“, objavljena prošle godine u izdanju paraćinske Biblioteke „Dr Vićentije Rakić“, biće predstavljena učesnicima i posetiocima sajma u subotu od 16 sati.

Po struci diplomirani ekonomista i profesor, sa jasno izraženom umetničkom „žicom“, Draganović već izvesno vreme živi u Švedskoj. Pre knjige „Čitanje snova“ objavio je dve poetske zbirke, „Nemir“ (1991) i „Sentimentalno vaspitanje“ (2017).

- Sa osećanjem ponosa pripremam se za učešće na prvom Sajmu srpske knjige u Švedskoj, a sve sugrađane i ljubitelje pisane reči i očuvanja srpskog nasleđa koji žive u toj državi pozivam da posete ovu manifestaciju u Geteborgu – kaže Aleksandar.

Organizator sajma je udruženje Creative Communication Initiative, koje čuva srpsku tradiciju u ovoj skandinavskoj zemlji, a najavljena je promocija više knjiga srpskih autora sa boravištem u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)