TESNO U MUZEJIMA I GALERIJAMA: Odličan odziv novosađana akciji "Širom otvorena vrata"

S.B.

06. 02. 2023. u 19:29

AKCIJA „Širom otvorena vrata“, koju su povodom Dana grada Novog Sada minulog vikenda organizovali Turistička organizacija i ustanove kulture, bila je plodonosna i pored neuobičajenih naleta olujnog vetra „severca“ praćenog susnežicom.

ТЕСНО У МУЗЕЈИМА И ГАЛЕРИЈАМА: Одличан одзив новосађана акцији Широм отворена врата

S.B.

Jer, i po veoma lošim vremenskim uslovima, veliki broj Novosađana i njihovih gostiju, iskoristio je priliku da besplatno pogleda stalne postavke muzeja i izložbe „Mileva: mi smo stena”, „Tamburaška tradicija u Vojvodini”, kao i turističke ture obilaska znamenitosti grada.

- Za dva dana, 12 turističkih vodiča iz našeg udruženja je u isto toliko tura vodilo po 30 i više znatiželjnika u šetnju na Petrovaradinsku tvrđavu i starim gradskim jezgrom- ističe Jelena Bukurov, predsednica Udruženja turističkih vodiča Novog Sada.- Odziv je bio veoma dobar a kolege vodiči su istakli da su učesnici tura bili ljubopitljivi i saznavali dodatne, zanimljive priče o gradu. Ture su tekle neverovatnim tempom a posetioci su bili od mladih roditelja sa malom decom pa do penzionera.

Spomen-zbirka Pavla Beljanskog je posetioce dočekivala stručim tumačenjem stalne postavke a jednako tako bilo je i u Muzeju Vojvodine, Muzeju grada Novog Sada, Galeriji Matice srpske, Ustanovi za izradu tapiserija „Atelje 61″, Zbirci strane umetnosti, Poklon-zbirci Rajka Mamuzića, Muzeju Tamburica festa, Dečjem kulturnom centru...

- Iskoristili smo priliku da bolje upoznamo znamenitosti i istoriju Novog Sada, bili gosti turističkih tura na Petrovaradinu i sada u Muzeju tamburica festa- kažu Jelena Bulatović, inženjer i Nikola Sinković, politikolog iz Beograda.- Najviše su nam se dopale zanimljive priče o tamburašima i novosadskim pesnicima, boemima, sve je odlično i lepo osmišljeno sa odličnim vođenjem. Čim se ukaže sledeća prilika, eto nas ponovo u nekom od novosadskih muzeja i galerija.

MUZEJ TAMBURICE

UČESNIKE akcije „Širom otvorena vrata“, utisak je, najviše je privlačio „Muzej tamburice“, s obzirom na to da je otvoren tek pre mesec i po dana i da se nalazi u strogom centru grada u Menratovoj palati.

- Mnogo nam je drago što se veliki broj ljubitelja kulture i umetnosti interesuje za našu postavku. Za svo vreme akcije „Širom otvorena vrata“, nismo pravili pauzu, jer su posetioci neprekidno dolazili a inače je ulaz u „Muzej tamburica festa“ besplatan- kažu kustosi, Aleksandar Antunović i Jelena Pejčić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a