PREMIJERA SUTRA U POZORIŠTU U KRUŠEVCU: "Duplo golo" po motivima iz poznatog filma "Do gole kože"(FOTO)

S.BABOVIĆ

12. 12. 2022. u 12:35

PREDSTAVA "Duplo golo", inspirisana motivima filmskog klasika "Do gole kože", biće premijerno izvedena sutra u pozorištu u Kruševcu od 20 sati.

ПРЕМИЈЕРА СУТРА У ПОЗОРИШТУ У КРУШЕВЦУ: Дупло голо по мотивима из познатог филма До голе коже(ФОТО)

Foto: Kruševačko pozorište

- Pokušali smo da napravimo, uslovno, „radničku bajku”, što samo zvuči marksistički - kaže režiser Nenad Todorović.

- Imao sam sreću da pronalazim glumački odgovor tokom rada na predstavi. Bili smo ravnopravni tokom stvaralačkog procesa.

Glumac Bojan Veljović predočava da predstava zaviruje u „male živote” koji su, zbog svoje nepredvidivosti, postali zanimljiviji od velikih događaja. Ti mali životi i odluke koje se donose u njima, pojašnjava, često su nepromišljene i blesave.

U predstavi, koju je za pozorište adaptirao Jovan Ristić, osim Bojana Veljovića igraju Dejan Tončić, Momčilo Radosavljević, Steva Zdravić, Marko Vučković, Nebojša Vranić, Marija Gašić, Jelena Tomić, Pavle Kostoski i Stefan Mihajlović. 

Premijera predstave "Duplo golo" 13 .decembra od 20 sati, prva je nakon mesec i po dana pauze igranja u pozorištu, koje je oštećeno u velikom požaru kineske robne kuće.

U proteklom periodu, zahvaljujući Ministarstvu kulture i informisanja i urgentnoj finasijskoj pomoći od milion dinara, pozorište je nastupalo u drugim gradovima. Sve predstave, kao i ova premijerna, biće igrane za publiku u parteru, budući da prolaz do balkona još nije saniran.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)